becainstituts

IMATGES DEL MURAL ACABAT

Us deixem aquí algunes imatges del mural realitzat per alumnat i professores del Departament de Dibuix de l'INS Blanxart i que va ser inaugurat el passat 15 de maig de 2017.

Aquest va ser el projecte seleccionat per la beca per a projectes artístics en contextos educatius del BaumannLab el 2015.

Finalització del mural al Blanxart

Ja ha passat més d'un mes de la inauguració, hem fet el tancament del projecte, estem recollint els materials que vam fer servir i els alumnes han deixat ja buides les aules del Blanxart per aquest curs. El mural es queda sol, però ja és del barri i de tota la ciutat. 

Voldria només compartir el vídeo que l'alumna Mónica Valderrama de 1r del batxillerat d'Arts de l'institut investigador Blanxart va realitzar sobre el projecte i que es va presentar el dia de la inauguració.

https://www.youtube.com/watch?v=dTvg8OUI7D4

Fase final

Ja hem arribat a la fase final. Falta rematar algunes coses, però ja es percep tot el conjunt. El mal temps ens ha impedit continuar la feina al mes de gener i febrer. Mireu a la nostra web (www.blanxart.net) la publicitat que ja li estem donant.

Segur que a la primavera estarà acabat.

Fragments acabats

Dels onze fragments que composen el mural, tots estan començats i alguns ja estan acabats. Això ens dóna la satisfacció de veure el resultat final dels primers esforços i ànims per continuar amb els que encara queden.

Ja sentim les primeres repercussions del mural

Dues setmanes després d'haver començat els treballs a la paret comencem a sentir els primers comentaris sobre el mural, fets per part de la comunitat educativa i de la gent del carrer. La gent valora l'art positivament, valora la feina que s'està fent amb frases com "Ja era hora", "Està quedant preciós", "Es una idea genial", "Esperem que ningú ho faci malbé", ... A part de la dedicació dels nostres alumnes del batxillerat d'Arts i de l'ESO, tenim voluntaris espontanis, gent que treballa a prop, veïns del barri i també algun ex-alumne del Blanxart.

I comencem a pintar....

Finalment hem començat a pintar la nostra paret. Aquesta setmana del 7 de novembre de 2016 hem aplicat la primera capa d'imprimació per cobrir els graffitis indesitjats que havia a la paret i hem aplicat el color base sobre alguna de les peces d'aquest patchwork que és el nostre mural. Seguirem informant.....

Definint formes

I a la tornada, ja tenim definida la forma i el contingut. Queda posar-se mans a l'obra.

Triant colors

A l'estiu, entre branquillons i flors de ginesta, vam triar els colors pel nostre mural.

INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ JOVES DIBUIXANTS URBANS

Aquesta va ser la proposta guanyadora de la beca per a Projectes artístics en contextos educatius del BaumannLab l’any 2014 i sorgeix de la necessitat i de la curiositat de sortir de l'aula per a observar i enriquir-se del que hi ha al nostre voltant. Expliquen la proposta d’aquesta manera:

joves dibuixants

Primers esbossos

Les primeres propostes es van concretant. Les imatges de les branques de ginesta ens inspiren. Els textos escrits sobre les investigacions fetes pel Daniel Blanxart que es conserven al Museo Tèxtil de Terrassa, també. La urdimbre d'aquest teixit comença a formar-se i el mural es concep com un patchwork, fragments que s'enllacen per formar un tot.

Pàgines

Subscribe to RSS - becainstituts
(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)