Maig 2015

25.05.2015

Al link podreu trobar l'esquema que organitza el mur que pintarem el 6 de juny.

https://www.dropbox.com/sh/bz5g156fvzls671/AAD5kT63YubIz-iYm_WJNCx0a?dl=0

21.05.2015

Les il·lustracions d'Ari mostren diverses etapes de la vida dels seus avis: quan es van conèixer, una retrobada, els tres embarassos d'ella, el vestit de noces... les imatges adapten conceptualment les històries contades pels avis i són exposades amb pinces sobre un fil d'estendre la roba, que les fa més quotidianes. Les imatges tenen representacions simbòliques amb colors i formes contundents impreses sobre fons obscur que fan ressaltar les figures.

21.05.2015

La Marina va plantejar el repte de fer una obra no tan documental sinó abstracta. Finalment ha creat una pintura que barreja la taca abstracta però on inclou elements figuratius. Conta la vida de la seva àvia, marcada per la mort d'un fill quan tenia 16 anys, i el seu divorci. Des d'aquell moment, la seva vida ha estat un abans i un després del que encara no s'ha pogut recuperar emocionalment. El quadre mostra dintre d'unes taques amb colors saturats, una ferida representada per un tall a la tela que deixa entreveure la creu negra del bastidor.

21.05.2015

L'obra de la Noèlia retrata l'esdeveniment que va marcar la vida dels seus avis: la riada a Terrassa de 1962. Van perdre la casa i quasi a dues filles, que finalment van poder salvar.   Noèlia, però, no retrata els seus avis negativament sinó que els mostra com a persones valentes que van aconseguir tirar endavant amb valentia. D'aquí que el vídeo que es projecta sobre les tres fotografies, s'omple d'aigua amb la paraula VALOR. Per a crear l'obra ha fet servir fotografia, vídeo, retoc digital i una projecció sobre aigua que ha fotografiat. 

 

21.05.2015

L'Amine ha creat un audiovisual a partir de fotografies de l'àlbum familiar i el so de la veu de la seva àvia de 84 anys. Com que és d'origen marroquí, parla àrab i no podem entendre-la. Amine es converteix en traductor d'ella i, per tant, d'una cultura a una altra, a més d'una generació a una altra. Però la traducció no és fidel a les paraules de l'àvia, ja que ell selecciona el que considera més important per a ella: El casament, els fills, la família i sentir-se feliç per no haver estat abandonada per la família.

, ,
21.05.2015

El 14 de maig vam inaugurar l'exposició "La meva biografia" amb les obres dels alumnes participants al taller:

 

Amine Benallala

Ariadna Font Pérez

Noèlia Morales Navarro

Marina Rastrero Gómez

 

 

Es podrà visitar fins el 14 de juny al Baumannlab!!!

A la inauguració va venir molta gent de Terrassa, familiars, amics dels participants... i alguns dels avis que també van col·laborar al projecte. Va ser emocionant veure com els avis i àvies estaven entusiasmats amb les obres dels seus néts. Per a ells, va ser la seva primera exposició!

13.05.2015

Per fi, després de setmanes de treball, anem a mostrar les obres creades pels participants del taller. Ha estat una experiència enriquidora, que ens ha aportat a tots de forma grupal i individual. Després de mostrar-se i exposar-se les obres, les memòries dels avis tornaran a l'àmbit íntim de la família però un poc més ampliades i, a la llarga, es recordaran per les generacions posteriors.

Gràcies a Marina, Noelia, Amine i Ari per la vostra motivació.

 

Us esperem a tots demà a les 18:30

 

Gema i Mònica

 

 

en acabar el taller; foto!, idees
13.05.2015

El passat 9 de maig vam estar a Terrassa, vam compartir idees, vam fer dibuixos, vam debatre, ... I amb tot això, prompte pujarem l'esquema de com organitzarem el pròxim mur! Ens ho passarem genial amb la gent de l'hort, gràcies!

 

11.05.2015

Les obres que es presenten a l’exposició són el resultat del taller realitzat durant el mes d’abril al Baumannlab en el marc de la beca de Disseny d'accions formatives. Ha comptat amb participants de dos batxillerats artístics de Terrassa: Blanxart i Torre del Palau. Ells són: Amine Benallala, Ariadna Font, Noelia Morales i Marina Rastrero.

04.05.2015

Els mesos de maig i juny farem 4 càpsules formatives en les que es treballarà en cada una d'elles un aspecte diferent per a realitzar un videomapping.

La cuarta sessió serà el 17 de juny de 17 a 19 i es treballarà el mapping endirecte, treballar amb una controladora MIDI i OSC (Kinekt Xbox)

Les sessions aniran a càrrec d'Aleix Gómez, tècnic del Medialab.

(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)