Mural de Wedo al Casal cívic de Montserrat - Torressana - Vilardell

Aquest mes de febrer s’ha dut a terme la pintada d’un mural una façana del Casal Cívic de Montserrat – Torressana - Vilardell, al c/ Salamanca, 35. Aquesta creació ve del projecte Per un barri net de l’artista Wedo que s’ha desenvolupat amb la participació d’entitats i veïnes del districte 2.2 i s’ha dut a terme gràcies a la col·laboració del Servei d’Estructura territorial i Serveis Socials.

A partir de trobades fetes amb entitats del barri, es va decidir que seria interessant treballar el tema de la neteja. A finals d’any passat es va proposar un procés participatiu per a fer fotografies de les coses que molesten. La proposta anava dirigida a les persones que habiten en aquests barris i es centrava en que la gent fes fotos del què considera que és brutícia. En aquest procés hi van participar un grup de mares amb les que s’està treballant a Serveis socials i un grup de joves que estaven participant a una formació de monitoratge d’educació en el temps de lleure.

De les fotografies rebudes l'artista va fer el disseny del mural que s’ha pintat la paret del Casal. Tal com explica l’artista: ‘El mural tracta sobre el consum indiscriminat i la producció de residus de la nostra quotidianitat. El més net és el que menys embruta i més eco és el que menys residus genera.’

El divendres 14/2 a les 10.30h al Casal Cívic es farà una trobada amb totes les persones que hi han participat i estarà obert a tothom que vulgui conèixer l’experiència per a que l’artista pugui explicar el seu procés creatiu i es pugui fer una valoració de l’experiència.

El projecte de Wedo va ser seleccionat per la convocatòria de beques de suport a la creació artística del BaumannLab 2018 a la modalitat Grafiti invaders. Aquesta és la 7a edició de la beca a través de la qual s’han realitzat murals a tots els districtes de la ciutat

Podeu veure més info aquí: https://www.baumannlab.cat/node/841

 

(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)