TALLER DE FOTO: PENSAR ESPAIS I OBJECTES QUOTIDIANS MÉS ENLLÀ DEL SEU ÚS


Dimecres 27/11 i 4/12_ 17.30 a 19.30h
 


CADIRES I ESTRUCTURES
Vaig pensar que una cadira que havia estat fabricada per ser una cadira, ja no podia seguir sent-ho. Que una cadira que havia estat fabricada en 10 minuts seguint un patró estàndard i predeterminat, si es pensava i se li dedicava una mica més de temps, podria ser moltes més coses, diferents d’aquesta.

Vaig decidir desmuntar la cadira en totes les seves parts. Era una cadira estàndard sense cap qualitat que la diferenciés de les altres mil que es fabriquen en aquella empresa des de fa tants anys.

Vaig començar a realitzar formes i estructures amb els elements resultants d’aquesta, els que abans tenien una funció estricta i determinada dins el conjunt de la cadira perquè aquesta fos útil i complís la funció per la qual havia estat realitzada. Cada estructura que realitzava amb els elements resultants d’aquesta, era fotografiada amb cura i precisió. Em vaig adonar que a poc a poc s’estava configurant una mena de diccionari de només unes poques possibilitats d’estructures, en aquest cas versàtils i sense cap utilitat aparent, que podien sorgir de les parts d’aquesta cadira, sense poder-me imaginar, la quantitat de possibilitats que podien sorgir d’aquesta única cadira si era vista i pensada des de diferents punts de vista.

Quantes coses com cadires es podrien desmuntar? És extrapolable aquest mateix gest a altres objectes, sistemes i estructures? Quin sentit tindria? I a quines opcions es podria arribar?

Em qüestiono sobre el sentit d’aquest gest. Potser no tot el que fem té un sentit i una funció, o potser si i encara no l’hem torbat.

En aquest projecte, la fotografia contribueix en l’articulació de pausa i pensament.


TALLER FOTOGRÀFIC: PENSAR L'ESPAI I L'OBJECTE QUOTIDIÀ MÉS ENLLÀ DEL SEU ÚS I DE LA SEVA FUNCIÓ PER LA QUAL HA ESTAT FABRICAT

Has fet mai una casa amb dues cadires? Quines formes té una taula des de diferents perspectives? Facis el que facis amb una cadira sempre serà una cadira? És possible donar-li noves possibilitats i usos diferents als que té assignats?

El taller parteix de la pregunta: com ens relacionem amb els objectes que ens envolten i formen part de la nostra quotidianitat?

Et convidem a passar temps amb un objecte o element per a pensar-lo més enllà de la seva estructura, forma i ús i a relacionar-te amb ell a través de la fotografia.

En el taller es generarà un espai temporal per a l’experimentació, que permetrà pensar i relacionar-nos amb l’objecte escollit a partir d’una mirada contemplativa, allunyada de la mirada instantània en la qual estem immersos en la societat actual.

El taller es farà en dues sessions de dues hores i està obert a persones de totes les edats.

Important!
- Pots portar un objecte que tu vulguis. També podràs fer servir algun dels objectes que posarem a disposició.
- Si tens càmera fotogràfica porta-la!

#objectes #temps #particularitat #fotografia #artsvisuals

Inscripcions gratuïtes AQUÍ
(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)