Una Visió Positiva per a Terrassa

imatge de gianmarco
Una visió positiva per a Terrassa, és un mosaic que es compon de moltes peces variades i originals. Durant els processos de creació col·laborativa es va emfatitzar l'habilitat individual i la responsabilitat de cada persona participant, cap a un canvi social i ecològic positiu. El primer joc va ser seur-nos en cercle i batejar-nos.

Deixant-nos inspirar per la nostra intuïció i empatia, hem creat a través de biografies imaginàries, les nostres noves identitats. Per una raó o una altra, els nostres alter-egos han acabat (o segueixen) vivint a Terrassa i les seves accions imaginàries i audaços han contribuït a crear una realitat Solarpunk sobre la ciutat de Terrassa en l'any 2030. Una curiositat, és possible que algunes persones participants segueixen cridant-se entre elles, amb el seu nom Solarpunk.

Als processos d'investigació i creació col·laborativa, van participar:

Alessandro Ardovini
Nikos Balotis Serradell
Larissa Bel
Sergio Quadres Ibargüen
Andrea Dieck
Patrícia Feliu Juárez
Fulvia Ferri
Gemma Gelabert Gonzalo
Mar Grau Satorras
Hanane Koubaa
Julius Lehmann
Francesco Maríno

Processos i Metodologia

 Foto: Exercici d'caldejament: visualització i connexió humana.

 El laboratori va voler oferir una preparació metodològica per entendre el canvi, per investigar críticament el present i comprendre les seves tendències: els senyals febles de les que surten múltiples futurs possibles. S'ha presentat i analitzat el discurs artístic Solarpunk, arribant a construir estètiques pròpies en relació amb les pràctiques creatives i les inquietuds personals dels participants.

D'altra banda hem explorat la nostra imaginació més profunda gràcies a pràctiques guiades de meditació i visualització. Gràcies a exercicis de connexió humana i jocs pre-teatrals hem creat la nostra pròpia forma de relacionar-nos, col·laborar i crear. Finalment, entre totes les persones participants, no creem una visió única i utòpica, sinó un arxipèlag de diferents futurs, un paisatge per expandir la capacitat d'imaginar futurs pròxims en autonomia, sense quedar atrapades en relats pre-construïts que indiquin el futur com a únic i ja definit.

Un dels jocs que es van fer servir per a estimular la imaginació va ser The things from de future. Un joc creat per Situation Lab i descarregable a la seva web que té per objectiu especular les descripcions més entretingudes i provocadores d'escenaris hipotètics de diferents futurs a llarg termini, a mig i a llarg termini.


Cap a una visió comuna
Abans de començar a imaginar i crear relats, vam plantar una llavor: una visió comuna, compartida i consensuada. Va ser el primer pas fonamental per mantenir la cohesió i alhora, tenir autonomia en les nostres creacions. Cadascuna de les següents frases ha estat proposada per una persona participant i acceptada per tota la resta del grup.


Imaginem una Terrassa

Que tingui en compte les cures.Especialment, la cura dels nens perquè de gran explotin tot el potencial.
On no entren ni cotxes, ni motos.
On no hi ha asfalt.
On hi hagi igualtat en general i en tots els aspectes.
Que promogui una educació holística enfocada en el cos i en el creixement personal.


Torna a Solarpunk 
exercicis de contacte visual
(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)