La casa encima

“La casa encima” és un projecte que va rebre la beca BaumannLab d'art digital en el 2017. En un principi havia de ser una performance en la qual a partir d'un sensor de moviment i unes teles acrobàtiques es projectaven gràfics a temps reals en una paret. La idea va evolucionar i vaig decidir utilitzar una placa base de joystick industrial on es podien connectar sensors, entre ells també de moviment. Aquesta placa es connectava a l'ordinador i amb un programa anomenat POL es creaven performances molt interessants. 

Degut a l'escàs suport tècnic que oferia el programa i que encara no acabava de funcionar gaire bé, vaig replantejar el projecte cap a un concepte més interactiu, en el que aprofitant les 11 connexions que oferia la placa de joystick, vaig poder connectar sensors d'altres tipus, com els de pressió i interruptors de tipus switch, finals de carrera i botons com els de les màquines Arcade.

El projecte final es va acabar convertint en una caixa gegant de cartró interactiva, on a partir dels sensors i els interruptors, anaves desconstruint una peça audiovisual.

La instal·lació estava formada per una entrada que divergia en dos passadissos i arribava a una sala, la qual disposava d'una cadira i un televisor.

Bàsicament el muntatge consistia en trepitjar o polsar un sensor que anava connectat a la placa, aquesta es connectava a l'ordinador i mitjançant el programa VDMX es projectava la imatge en la pantalla, al mateix temps que el so sortia per uns auriculars inalàmbrics, els quals t'havies de posar abans d'entrar.

Conceptualment, la peça representava l'agonia d'una dona per culpa de la precarietat laboral i el fet de no tenir feina. De com passen les hores tancada a casa seva esperant no sap molt bé el que. És una reflexió sobre les falses expectatives socials i de com "se te cae la casa encima" veient passant els minuts, les hores i la vida.

El projecte va ser presentat a la Descomunal de desembre de 2018, juntament amb altres projectes d’art electrònic i digital.

TORNA

(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)