PROJECTES-EDUCADORS DEL SERVEI DE JOVENTUT I JOVES

Fruit del curs de formació pels educadors del Servei de Joventut i Lleure desenvolupat conjuntament amb Sinapsis i Javier Rodrigo entre novembre de 2010 i gener de 2011, l’equip d’educadors està desenvolupant actualment diferents projectes que incorporen processos de creació i representació en la seva activitat habitual.

bitàcora

Filtrar entrades per etiquetes:

REUNIÓ D’EQUIP / Maurina: 24h en acció

Es fa un repàs del material audiovisual que tenim. Així, ja s’han realitzat totes les entrevistes.

L’ÚLTIMA ENTREVISTA / Maurina: 24h en acció

entrevista, maurina, terrassa, baumannlab, barri, material audiovisual

La comissió d’entrevistadors/es ha realitzat l’última entrevista sobre la relació de la gent del barri amb la plaça. Així que ja tenim tot el material audiovisual!

DIA DE GRAVACIÓ A LA PLAÇA! / Maurina: 24h en acció

, ,

Avui, finalment, realitzem la jornada de gravació a la plaça tal i com l’havíem organitzat, amb diferents torns i amb la presència dels educadors/es i dels joves.

EN PLE PROCÉS DE TREBALL DE LA COMISSIÓ D'ENTREVISTADORS/ES / Maurina: 24h en acció

barri, maurina, procés de treball, entrevistadors, baumannlab, barri, maurina, procés de treball, entrevistadors, baumannlab, barri, maurina, procés de treball, entrevistadors, baumannlab, barri, maurina, procés de treball, entrevistadors, baumannlab

El dilluns 6 de juny la comissió ha continuat realitzant entrevistes a persones vinculades al barri sobre la seva relació amb la plaça.

ENTREVISTES FETES FINS ARA + PREPARACIÓ DE LA JORNADA DE GRAVACIÓ A LA PLAÇA / Maurina: 24h en acció

S'han realitzat entrevistes a:

  • Membres entitats: Preju, AAVV, Associació Comerciants.
  • Plaça: 1 jove, 1 dona gran i 1 home adult.

Queden pendents de realitzar:

FASE 5: TORNEM A COMENÇAR / Psicomapa

Decidim “tornar a començar”. Decidim no obsessionar-nos en com presentarem el projecte, en si serà atractiu visualment o no, en si tindrà un contingut interessant, ni tan sols en quin serà el procés de cada jove. Veiem que el més important és aturar-nos, i crear unes premisses senzilles i entenedores que donarem als joves. A partir d’ aquí aprendre a fluir amb ells, acompanyar-los als espais que triïn, canalitzar les seves subjectivitats, compartir el carrer i explicar l’ experiència.

FASE 4: L’ACOMPANYAMENT INDIVIDUAL EDUCADOR-JOVES EN EL PROCÉS DE CREACIÓ / Psicomapa

joves, projecte, educador de referència, proceés creatiu, diari de camp

Ens adonem que no estem cuidant el procés dels joves, que fins ara no s’ han fet seu el projecte i que no els hem sabut orientar. Expliquem el projecte individualment a tres joves, per tal que cada jove es motivés a la seva manera particular, i decidim que cada jove tingui un educador de referència que el faci de guia i l’acompanyi en el procés creatiu. Els donem un “diari de camp “ a cada un i els demanem que escriguin el que vulguin sobre els llocs que siguin importants per ells.

FASE 3: LA CAIXA 360 º O MAPA DE SENSACIONS / Psicomapa

baumann lab, panoràmiques, projecte, plaça, joves, experiència sensorial

Quan estem al carrer amb els joves fem fotografies panoràmiques en 360º. És llavors quan se’ns acut presentar el projecte en 360º, incorporant els sons de la plaça, la veu dels joves, olors, etc. convertint-ho en una experiència sensorial que et permeti formar part de l’ espai com si estiguessis allà.  En aquest punt ens adonem que estem més centrats en com exposar el material que en fer sentir als joves part del projecte.

FASE 2: EL MAPA COLLAGE / Psicomapa

Orientats més al resultat del projecte que al procés, ens decantem per la presentació virtual dels espais, i decidim presentar les fotografies en forma de collage sobre un mapa imaginari (que correspongués amb la silueta del barri però on no sortissin els carrers, sinó directament les nostres imatges) de manera que quan es passés el ratolí per sobre de cada la imatge aquesta sobresortís, o fins i tot fos un vídeo que es reproduís.

FASE 1 DEL PROJECTE PSICOMAPA O MAPA D'USOS

, , projecte, dictricte jove 2, esoai bit, fotografies, barri, projecte, dictricte jove 2, esoai bit, fotografies, barri

Aquest projecte l'estem desenvolupant joves i educadors del dictricte jove 2 i de l'espai BIT.

Pàgines

(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)