TASTET D'ART DIGITAL I ELECTRÒNIC

14, 21 i 28 de maig i 4 de juny de 18 a 20h a càrrec d'Andrés Costa Maluk

En aquest taller coneixerem quines  són les pràctiques artístiques que utilitzen la tecnologia com un mitjà per a l'expressió i reflexió artística. Farem un recorregut per les diferents vessants d'aquest art i farem petits projectes i exercicis que ens permetin conèixer des de la pràctica les seves possibilitats.

 

Primera Sessió: Introducció del taller: Què és l'Art digital?

A través d'exemples d'obres i artistes veurem què és l'Art digital. Analitzarem tant els aspectes tècnics, expressius i conceptuals de cada obra per poder entendre de manera global cadascuna d'elles.

Segona Sessió: Introducció a Processing:

Processing és un programa Open Source àmpliament utilitzat en l'àmbit del "codi creatiu", amb ell podem crear animacions i imatges interactives escrivint el nostre propi codi.

Tercera Sessió: Introducció pràctica a l'electrònica creativa:

Veurem els elements bàsics d'un circuit electrònic. Farem un exercici de creació d'un petit circuit analògic sonor que ens servirà d'exemple i demostració del que s'ha après. Coneixerem Arduino, una plataforma de prototipatge electrònic molt popular al món "maker" i "diy".

Quarta Sessió:

Farem un seguit d'experiències amb Arduino per després escriure un petit programa amb el qual podrem crear la nostra primer projecte interactiu. Tancarem el taller amb una discussió sobre el que han après i futurs projectes que t'agradaria realitzar amb les eines adquirides al taller.

 

* Andrés Costa és Artista Visual, compta amb un Màster en Art Digital per la Universitat Pompeu Fabra. Amb una producció polimorfa conceptualment i multidisciplinar. És membre del col·lectiu ene_ene, amb el qual estan treballant en cinestèsia, dispositius per a una algorísmia del cos, una peça experimental i transdisciplinar que combina dansa, performance, robòtica i so per reflexionar sobre les maneres en què la tecnologia modifica i significa nostres moviments i el cos.

 

 

(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)