REPRO

Cartell Repro

Aquest és el projecte de la flora Larrigaudiére que va guanyar la beca de Disseny d'accions formatives de 2017.

“Repro” és definit com l’acció per la qual els éssers vius produeixen éssers semblants a sí mateix. La “reprografia”, que entenem actualment com a “impressió digital”, és el conjunt de tècniques que tenen com a objectiu reproduir objectes gràfics. REPRO, pretén reflexionar sobre la imatge gràfica proliferada en els entorns públics: cartellisme, propagandisme, comunicació social etc. Així com vol oferir una formació inicial en tècniques d’impressió i reproducció d’imatges, autogestionades. En uns moments en què la producció d’idees polítiques a través d’”octavilles” i “pamflets”, està retornant i es fa visible a peu de carrer; és interessant reflexionar sobre la importància que tenen aquests mètodes de comunicació i proveïment d’imatges, així com experimentar què significa reproduir imatges, i què tenim a l’abast per fer-ho (més enllà de la impressió a tercers a través d’una impremta o copisteria). En el marc del taller es realitzaran diferents tallers i xerrades al voltant de la reprografia i de diferents tècniques com la serigrafia, la risografia, estencils, etc.

bitàcora

Filtrar entrades per etiquetes:

Taller de risografia - DO THE PRINT

RISO1, RISO2, RISO3, RISO4, RISO5

El taller que va donar fi al cicle REPRO va ser el taller de risografia, impartit pel col·lectiu DO THE PRINT!

Durant el taller, la Patrícia i l'Edgar ens van explicar la història d'aquestes màquines i ens van ensenyar el seu funcionament i interès artístic. Ens van mostrar múltiples treballs realitzats amb aquestes metodologies. Durant el taller els participants van crear imatges que es van mesclar per crear una petita publicació conjunta, impresa in situ amb la màquina risogràfica. 

Aquest taller va tancar el cicle REPRO!

Taller de serigrafia - taller TACAT

seri1, seri2, seri3, seri4, seri5

El 21 de Novembre el cicle REPRO es va desplaçar al taller TACAT!

Durant la sessió, en David Calle va presentar als assistents la tècnica de la serigrafia i tots els passos necessaris per a realitzar una imatge amb aquesta tècnica. Pantalles, emulsions, tintes... Un taller d'allò més intensiu en el que els participants van utilitzar la seva creativitat per crear una petita edició serigràfica.

 

Taller de tall làser - FABLAB

fablab 1, fablab2, fablab3

TALLER DE TALL LÀSER

El divendres 16 de Novembre el cicle REPRO es va desplaçar al FABLAB de Terrassa, on en Javier Hernández ens va presentar el seu espai i les múltiples màquines que el conformen. Durant el taller, va introduir-nos a l’ús de la talladora làser i el plòter de tall i cada participant va poder crear una peça propia amb aquestes tècniques.  

Taller de tipografia mòbil - Automàtica

tipo1, tipo4, tipo2, tipo3, tipo5

TALLER DE TIPOGRAFIA MÒBIL

El primer taller pràctic del cicle d’activitats REPRO va ser el taller de tipografia, impartit per en Marc Torrent, de l’Automàtica. 

En Marc va portar una petita premsa tipogràfica i multitud de tipos de fusta amb les quals els participants van poder jugar i crear les seves pròpies imatges tipogràfiques. 

CONFERÈNCIA REPRO

, , ,

CICLE REPRO FINALITZAT!!!

Durant el mes de novembre es van dur a terme el conjunt d’activitats que conformaven el cicle REPRO. Estem molt contents de la bona acollida i participació! 

 

REPRO- CONTINGUTS DEL CICLE DE FORMACIÓ

Diptic REPRO - exterior, Diptic REPRO - interior

En aquest díptic trobareu tota la informació referent al cicle de formació REPRO.

CICLE REPRO - CARTELL

Cartell REPRO

El cicle REPRO ja està en marxa i us presentem el cartell de presentació!

Les inscripcions ja estan obertes! Us podeu inscriure aquí:

https://docs.google.com/forms/d/1op1QE9l9NwqsdthIY0khoNIHSIPhQPQkUGZh_oP...

Per més informació podeu consultar el flyer que trobareu en una altra entrada.

 

INSCRIPCIONS REPRO

, ,

En aquesta entrada trobareu tota la informació referent al cicle de formació REPRO.

TALLERISTES DE REPRO

El Cicle d'activitats artístiques REPRO està agafant forma i ja té algunes dates...

El cicle s'inaugurarà el dimecres 7 de Novembre amb una xerrada de Montse Carreño, acompanyada de Raquel Muñoz. Ens parlaran de l'art fora de context i intervencions en l'espai urbà i també ens explicaran el seu projecte "Esto está pasando porque tu quieres": http://alibilist.net/portfolio/eepptq/.

inicis del projecte

this is not a copy

Ahir es va realitzar la jornada d'acompanyament dels projectes becats 2017 on els vam compartir, valorar i qüestionar.

El plantejament d'aquest cicle d'activitats està marcat per una idea inicial presentada en la convocatòria però es tractarà de fer-la creixer en col·laboració amb les persones que hi participaran. Aquesta proposta formativa no pot existir sense els professionals que impartiran els tallers, és per això que ara mateix estem treballant per confirmar les dates en que es realitzarà el taller i la disponibilitat dels/les talleristes. 

Anirem informant!

 

(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)