LA INCUBADORA

incubadora

La Incubadora és una proposta que neix on conflueixen els projectes Districte jove i el BaumannLab, en la dinamització i foment de l’autogestió dels i les joves, i el suport al desenvolupament de projectes artístics.

Una incubadora és un aparell que dóna calor a nadons prematurs per tal que acabin de madurar. El que pretenem amb la incubadora és justament això: acollir i donar calor a propostes esboçades, idees esbojarrades, inquietuds per aprendre tècniques artístiques... per acabar de donar-los forma.

En aquest espai es treballarà el desenvolupament de les actituds i punts de vista crítics dels i les joves a partir de la seva participació activa en processos artístics i/o de l’experimentació d’una tècnica artística.

Els seus objectius principals serien:

Donar suport als projectes / idees / propostes artístiques / creatives de joves de la ciutat.

Donar-los eines per a la seva autogestió.

 

_A qui es dirigeix?

A joves d'entre 12 i 25 anys participants del projecte Districte jove, havent fet especial difusió als instituts de la ciutat.

 

_Què farem?

- Aprendre a desenvolupar un projecte artístic.

- Aprendre tècniques específiques i experimentar amb elles.

- Crear un espai de coneixement compartit en el que tothom pugui aportar els seus sabers i experiències. Reflexió sobre la cultura lliure, codi obert, autoria col·lectiva...

 

_Com ho farem?

- Els integrants d’aquest projecte podran fer ús dels espais (medialab, tallers, sala d’exposicions) i del material del BaumannLab. Seguiran els procediments que es fan servir amb els altres projectes becats per tal que coneguin quins són els circuïts habituals.

- S’establiran espais de seguiment i acompanyament entre els dos projectes per tal de vetllar perquè les propostes es desenvolupin amb el màxim de recursos i possibilitats a l’abast dels i les joves i enriquir els dos projectes.

- Hi haurà un espai a la web del BaumannLab per a visibilitzar aquestes propostes que es podran fer servir si es vol per els i les joves que impulsin el projecte (http://baumannlab.cat/enresidencia).

- El resultat final o el procés de treball es podrà visibilitzar fent servir els circuits del BaumannLab.

 

_Qui ho durà a terme?

Qualsevol educador de Districte jove amb el suport del BaumannLab. Per proximitat, segurament qui impulsarà més propostes en el context de la incubadora serà la parella educativa que estigui a l’espai de trobada de la Baumann.

 

_Per què fem LA INCUBADORA?

Participant activament en els processos de creació artística es potencia els coneixements que ajuden a superar el rol de consumidor, públic o espectador passiu i afavoreixen que les persones tinguin una mirada més complexa sobre la realitat.

Exercir un rol actiu en l'aportació de continguts culturals significa que cada persona, a part de ser espectador, també que aporta el seu gra de sorra al conjunt dels productes culturals de la societat. Això també el converteix en productor d'un coneixement que, després, es posa en circulació i enriqueix a tota la comunitat.

A més a més, el fet de treballar en espais de treball col·laboratiu, d’intercanvi de coneixements es desenvolupen competències de com treballar en grup, com enriquir-se amb el coneixement de tot el grup, com desenvolupar projectes...

El treball amb processos de creació activa altres situacions i formes de relacionar-se amb la producció del saber que estan directament en sintonia amb els valors que definiran la societat i el mercat del treball del segle XXI.

bitàcora

Filtrar entrades per etiquetes:

CLUB INVENTS

Els dimarts per la tarda el BaumannLab, juntament amb el projecte d'acció socioeducativa Districte Jove, hem començat un nou espai. Es diu Club d'invents i està dirigit a persones amb inquietutds al voltant de la tecnologia i la creació, la informàtica, l'art digiral i la interactivitat. La idea és fer artefactes utilitzant arduino i programari que ens ajudi a fer creacions amb codi informàtic (processing, sonic pi, etc.).

Ens trobem els dimarts de 17 a 19h.

 

MALALTS D'ART

En el marc de La Incubadora, Districte Jove Baumann i el BaumannLab engeguem una nova activitat. Es tracta de Malalts d'art, un espai per acostar les pràctiques artístiques als i les joves que hi tinguin interès.

Es tracta d’experimentar amb diferents tècniques i disciplines per a poder dur a terme qualsevol idea esbojarrada i poder expressar les nostres opinions, sentiments i emocions cap al món que ens envolta. Per a fer-ho anirem programant diferents activitats d’una o dues sessions que ens proposaran artistes, col·lectius o entitats artístiques de la ciutat.

TALLER INTRODUCCIÓ AL SAMPLEJAT

El dimarts 9 d'abril farem un taller d'introducció al samplejat. Per aprendre a crear gravacions digitals a partir de programari musical.

Aquesta activitat és un tastet de Malalts d'art, una activitat que organitzem entre Districte Jove i BaumannLab que començarem després de setmana santa de forma continuada. Consistirà en un espai on experimentarem amb diferents tècniques i disciplines artístiques amb per poder expressar les nostres opinions, idees i emocions. L'activitat està dirigida a joves de 14 a 25 anys i la farem del 7/5 al 11/6.

 

EXPOSICIÓ FOTO-LATENT '18

Inauguració: divendres 15 de juny a les 18h.Exposició: fins l'11 de juliol La fotografia és un poderós mitjà de comunicació i d'influència de masses.

Per als joves que han crescut i viuen en vinculació constant amb dispositius fotogràfics no representa cap dificultat prendre instantànies d'alta qualitat tècnica i estètica. Els avanços tecnològics, la saturació d'imatges a les xarxes, el fàcil accés a la informació i diversos programes de processament d'imatges fan que cada vegada més joves tiguin la fotografia més a prop.

TASTET D'ART DIGITAL I ELECTRÒNIC

14, 21 i 28 de maig i 4 de juny de 18 a 20h a càrrec d'Andrés Costa Maluk

En aquest taller coneixerem quines  són les pràctiques artístiques que utilitzen la tecnologia com un mitjà per a l'expressió i reflexió artística. Farem un recorregut per les diferents vessants d'aquest art i farem petits projectes i exercicis que ens permetin conèixer des de la pràctica les seves possibilitats.

 

Primera Sessió: Introducció del taller: Què és l'Art digital?

TALLER SOBRE TÈCNICA FOTOGRÀFICA

, ,

El grup d'autoaprenentatge de fotografia de La Incubadora segueix actiu i cada cop són més joves motivades amb ganes de vincular la fotografia a les seves inquietuds personals i socials. La Vicky, una voluntària internacional que ha vingut d'Itàlia del projecte de la Víbria Intercultural, està acompanyant al grup per ensenyar-los alguns aspectes tècnics.

LA INCUBADORA: GRUPS FOTOGRAFIA I TEATRE

,

A finals de curs passat, vem fer dos tastets artístics dins la programació de Districte Jove Baumann, un de fotografia i un de teatre. D'aquests dos tallers s'han creat dos grups que durant aquest curs es segueixen trobant per anar aprenent més i intercanviar coneixements de forma conjunta i autogestionada. 

Us anirem explicant què va passant i què s'hi va coent!

Més informació sobre La incubadora AQUÍ

(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)