TALLER D'ART I EDUCACIÓ

El dimecres 22/11 de 17:30h a 19:30h organitzem el taller d'art i educació a càrrec d’Elena Blesa Cabez d’Experimentem amb l’art. Serà una sessió de caràcter introductòria per a fer una aproximació teorico-pràctic a la utilització de processos artístics com a acció pedagògica, tant en entorns d'educació formal com no formal, a través de l'anàlisi de diverses propostes que hibriden art i educació.

El taller està dirigit especialment a professorat de primària i secundària i està emmarcat al projecte Terraoasi (https://terraoasi.wordpress.com/), un projecte a nivell de ciutat que s'impulsa entre els serveis de Cultura, Educació i Joventut que consisteix en que diferents artistes locals duen a terme processos artístics a un centre educatiu amb la premissa de treballar el concepte de territori a la ciutat.

Aquest taller estarà també emmarcat a la Formació de delegats, una formació per a delegats de classe dels centres de secundària que s'organitza des de Punt Jove a l'Institut, un projecte també de Joventut, on també es proposen tallers dirigits al professorat.  

Programa: 
- Presentació de la formadora i objectius de la sessió.
- Part pràctica: Aproximació a la metodologia artística com a possibilitat de pensament i interacció amb l'entorn.
- Part teòrica: Presentació de diversos projectes on analitzarem l'espai d'interacció entre art -des d'una multiplicitat de formats - i pedagogia. Analitzarem com vincular aquests processos.
- Tancament: Posada en comú on compartir preguntes, dubtes o desacords sorgits a la sessió. 

Inscripció gratuïta 

* Elena Blesa/ educadora i mediadora cultural. Interessada en els creuaments entre art, pedagogia i activisme social. Membre delcol·lectiu Avalancha.http://cargocollective.com/avalancha 

* Experimentem amb l'ART/ treballa des de 1993 a partir de l’art contemporani i els processos creatius entesos com a eina educativa, per fomentar la capacitat crítica de qüestionar la realitat i transformar creativament el nostre entorn. Posar en relació art i educació ens possibilita espais d’esdeveniments on repensar l’aprenentatge com a experiència, procés i canvi constant.www.experimentem.orgwww.activitatsdart.org
(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)