TERRASSA SOLARPUNK!

Laboratori d'Imaginació Col·laborativa, Disseny Ficció i Futurs especulatius.

Obrim inscripcions pel taller del Giovanni Marco Zaccaria, seleccionat a la convocatòria de Disseny d'accions formatives 2015.

Terrassa Solarpunk és un laboratori audaç i experimental, que pretén simular l'especulació aplicada al context de Terrassa, per generar múltiples futurs que siguin justos, locals, inclusius i ecosostenibles. Utilitzarem l'enfoc temàtic del Solapunk, un nou corrent de ciència-ficció ecologista i les metodologies pròpies de la futurologia com a eines d'investigació i creació.

En aquest taller construirem, comprendrem i valorarem el discurs artístic del Solarpunk en relació amb la pràctica artística de cada participant i crearem ficcions especulatives sobre una Terrassa Solarpunk. El que es pretén és disparar la imaginació dels participants i el seu desig de canvi sobre un problema que certament es real: el del consumisme desenfrenat i l'explotació sense control dels recursos naturals del planeta.

Dates i horari:

1ª part: Estètica Solarpunk i eines d'especulació aplicada.

9 i 10 de novembre de 17 a 21 h

2ª part: Laboratori d’experimentació i co-creació de ficcions

30 de novembre, 1 i 2 de desembre de 17 a 21 h

 

Aquesta formació és gratuïta.

INSCRIPCIONS AQUÍ

 

*Giovanni Marco Zaccaria

És un artista de mitjans interactius italià. La seva formació va des de l'Enginyeria Biomèdica fins a l'Escenografia per les Arts en Viu. Va obtenir un màster en Sistemes Cognitius i Mitjans Interactius a la Universitat Pompeu Fabra. És un apassionat de la intersecció entre art, ciència i futurs especulatius. Ha col·laborat com a director artístic i gerent del medialab del MediaEstruch a Sabadell. Sobre la seva Investigació artística, GM s'identifica en certa mesura amb els valors de la cultura hacker i DIY. També considera la pràctica de la investigació en el seu sentit més ampli, col·laborant amb projectes d'experimentació artística, així com facilitant els espais de fabricació i creació on es fa una producció comunitària de coneixements.

 

 

(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)