INAUGURACIÓ DEL MURAL A XÚQUER

El divendres 14 de juliol de 2017 es va inaugurar el mural que l'artista Marie Almirall va realitzar conjuntament amb el CE Can Parellada i en col·laboració amb l'AVV de Xúquer.

El seu projecte, seleccionat per la beca Grafiti Invaders 2016, va consistir en una investigació sobre el terreny per conèixer quines són les coses que els veïns i veïnes destaquen del seu barri, quines coses els agraden, els identifiquen... A partir de tota aquesta informació, la Marie i els joves de l'esplai van dissenyar aquest mural que van realitzar el 3 de juny i que es va inaugurar divendres dins els actes de la Festa Major del barri.

En el mural trobem molta vegetació, que evoca Sant Llorenç, i la mallerenga, que representa l'espai familiar i que, a més, és un ocell autòcton. Els arbres es transformen en figures geomètriques que representen els blocs de pisos del barri i els seus colors (blau, gris, salmó...). Al centre del mural apareixen les famoses xemeneies de ratlles verdes i taronges, són molt vives. Tot es transforma en una metàfora de fum que ens transforma en núvols. Com el barri, que té una zona industrial que contrasta amb la vegetació de la riera que obre camí amb el paisatge i el cel.

A la inauguració hi van assistir el regidor de Joventut, Noel Duque, el regidor de Cultura, Jordi Flores, el president de l'Associació de Veïns, David Lérida, el responsable del CE Can Parellada, Juan Carlos Olivé i l'artista, Marie Almirall.

 

etiquetes: 
(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)