FORMACIÓ EN PRÀCTIQUES ARTÍSTIQUES - CONVOCATÒRIA OBERTA

Ja estan obertes les inscripcions per a la formació artística "Frontisses. Resistència i proximitat"! 

Aquest projecte de Juan Carlos Estudillo va ser seleccionat per la beca d'accions formatives de 2016 del BaumannLab i proposa, mitjançant un seguit d'activitats i tallers vinculats a les arts visuals i adreçades a joves d'entre 16 i 35 anys, obrir un espai de reflexió envers la posició i els processos d'identitat dels i de les joves en relació a la seva societat. 

La formació és gratuïta i comptarà amb la participació dels artistes Flora Larrigaudière, Irene Pérez i Miquel Llonch. Té una durada total de 26 hores distribuides en tres tallers on es treballaran diferents tècniques i perspectives artístiques i una taula rodona de cloenda:

 

1. Des de el dibuix i la pràctica col·lectiva.

Per Flora Larrigaudière.

“Si imaginem una frontissa d’una porta, que s’obra i tanca ens uns angles previstos en la seva construcció, els moviments que fa estan acotats per mecàniques relacionades a la porta a la qual es subjecta. Però aquesta frontissa deslligada de la porta, té en realitat uns angles d’accés molt més amplis.

En la pràctica del dibuix també hi ha subjecció a portes, a unes metodologies, a uns resultats estètics...

En el taller proposo treballar deslligant-nos de les limitacions i prejudicis sobre els processos i resultats que envolten la pràctica de dibuix, buscant treballar-la amb més llibertat. Explorarem maneres diferents de mirar i de dibuixar. D’altra banda, vull  reflexionar sobre la col·lectivitat. Així doncs, per completar la primera sessió proposo realitzar una segona sessió on l’objectiu és produir una imatge col·lectiva.”

Deslligar-se, observar, reflexionar i obrir la perspectiva envers la nostra posició i el context que ens envolta de forma individual i col·lectiva es l’eix que articula la proposta del primer taller.

 

2. Observar-se amb ulls propis o aliens: una proposta de retrat fotogràfic.

Per Miquel LLonch.

“Tot i que vivim una època en que es fan més fotos que mai, realment segueix havent poca gent que conegui el funcionament manual d’una càmera i la manera de poder tenir-ne més control. Amb aquest taller es vol fer un petit pas per donar a conèixer el funcionament bàsic de la cambra fosca i a la vegada ensenyar també una manera  més reflexiva i pausada d’encarar el retrat fotogràfic.”

A partir del retrat i el retrat escenificat ens aproparem a aquesta disciplina fotogràfica i a la vegada a la imatge pròpia i la dels altres.

 

3.  _maraña = embolic_

Per Irene Pérez.

“El taller _maraña = embolic_ pren com a punt de partida la idea principal del projecte Frontisses - trobar-se en una cruïlla - i proposa desfer un embolic de fils, de pensaments i de situacions a través del llenguatge en les seves diverses formes. Partint de la idea que l’art funciona com a eina per a explorar i entendre el món, farem servir el llenguatge per investigar i investigar-nos.”

 

Podeu consultar tota la informació sobre la formació, dates, horaris i com fer la inscripció a http://www.baumannlab.cat/node/722.

etiquetes: 
(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)