DESCOMUNAL #D11

Diumenge 23 d’octubre vam fer la Descomunal D#11 i per aquesta edició es va escollir la fotografia. Els encarregats d’organitzar-ho van ser els fotògrafs terrassencs Clàudia Borràs i Paulo Cacais.

En aquesta onzena edició de La Descomunal “Des de la foscor” vam viatjar als orígens de la fotografia amb la cambra fosca que es va instal·lar a Els Amics de les Arts i que tots els assistents van poder provar. Una de les sales dels Amics es va convertir en una gran càmera fosca en la que tots els assistents vam poder veure, tot i la foscor, com per un petit forat entrava la llum i es projectava la façana de l’Arxiu Tobella invertida. I aquesta va ser la imatge que va quedar fixada al fragment de paper fotosensible que cada assistent tenia, que un cop sobre el troç de façana escollit, exposat a la llum i revelat sota la llum vermella, va permetre a tots els assistents experimentar el funcionament de l’artefacte que va permetre inventar la fotografia.

I els fotògrafs convidats, la Núria Figueras, la Cecilia Coca, la Lydia Cazorla i el Miquel Llonch, van immortalitzar el moment amb les seves càmeres i ens van explicar què era per ells la fotografia.

La Descomunal és una trobada bimensual per posar en comú experiències artístiques a la ciutat de Terrassa. Vols saber més coses sobre les Descomunals? Clica aquí

etiquetes: 
(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)