Inauguració del taller

Aquest Octubre 2016 vam realitzar la inauguració del nostre taller, dia que vam obrir i ensenyar l'espai. A més, els dies consecutius hi vam realitzar tallers oberts a taquilla inversa.

Es van dur a terme 4 tallers repartits en dos dies, cadascun dels quals es centrava en una tècnica de les 4 gran branques del gravat. En cadascun dels tallers s'utilitzaven les alternatives metodològiques "menys tòxiques" amb les que hem estat treballant en el taller TACAT.

Per a l'ocasió vam invitar 4 artistes i grans professionals del gravat i l'obra gràfica per a dirigir els cursos.

 

En el primer taller es va treballar la xilografia (gravat sobre fusta) amb la professora Isa Ruiz Benavent, d'Alacant, que ens va apropar a aquesta tècnica evitant l'ús de dissolvents per a netejar les tintes.

 

Seguidament es va realitzar el taller de litografia amb la Carmen Jiménez Suero, de Badajoz, una especialista en aquesta tècnica que tradicionalment es treballa sobre pedra, i va proposar traslladar-ho a un altre suport: el polièster. D'aquesta manera va ensenyar les bases litogràfiques tot evitant l'ús habitual d'àcid nítric i tànnic, així com els dissolvents per a netejar les tintes.

 

L'endemà el Berni Puig, de Manresa, va realitzar un taller d'iniciació a una de les tècniques gràfiques més complexes: la calcografia (gravat sobre metall). Ens va ensenyar a treballar amb mordents salins que substitueixen l'àcid nítric (molt tòxic) i també ens va apropar a la utilització d'esprais a l'aigua per a realitzar les aiguatintes, una molt bona opció per a substituir la resina de colofònia (que presenta perills per inhalació).

 

Finalment la Maria Arce, de Burgos, va introduir la tècnica serigràfica. En aquest cas es va treballar la serigrafia directa que evita la utilització de recuperadors tòxics i es va treballar amb tintes de base aquosa per a evitar qualsevol tipus de dissolvents.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px Helvetica; min-height: 13.0px} span.s1 {letter-spacing: 0.0px}

A continuació podeu veure unes imatges dels tallers que es van realitzar:

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px Helvetica; min-height: 13.0px} span.s1 {letter-spacing: 0.0px}

taller xilografia
taller litografia
taller calcografia
taller calcografia
taller serigrafia
etiquetes: 
(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)