MURAL ACABAT!

Aquest últim trimestre de l'any s’ha estat duent a terme el projecte. Finalment s’ha desenvolupat amb la participació de l’Associació de veïns de Poble Nou i de l’Esplai La Fera.

El collage és un recurs interessant per crear una obra conjuntament, gràcies a la possibilitat que permet d’encaixar les creativitats individuals en una obra col·lectiva.

Per establir aquest diàleg amb els infants, joves i veïns del barri i la tècnica del pòster, i produir les parts que integren el collage, s’han realitzat un seguit de trobades amb l’associació de veïns i amb l’esplai la Fera. Les primeres trobades van ser conjuntes per a explicar bé el projecte i la tècnica que s'utilitzaria. Posteriorment, amb l’associació de veïns es va fer un procés per a pensar en elements i espais significatius del barri. En aquest sentit, es van recollir fotos antigues i es va realitzar una ruta fotogràfica pel barri per tal de recollir imatges d’alguns dels seus espais. Aquestes fotos es van imprimir en gran format per a poder ser incorporades al collage. Per altra banda, es va fer un taller amb els participants de l’esplai La fera per tal d’explicar com recollir textures d’espais del barri i plasmar-les en papers gegants.

Un cop es va obtenir tot el material, es va realitzar una sessió per a fer el muntatge del collage: seleccionar les parts més interessants, retallar-les i fer proves de composició al terra. A partir d’aquí es va dur a terme el procés d’enganxar el collage a la paret i posar el vernís per a protegir-lo.

 

 

mural, collage
(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)