EXPOSICIÓ JOVES DIBUIXANTS URBANS

joves dibuixants

Aquesta va ser la proposta guanyadora de la beca per a Projectes artístics en contextos educatius del BaumannLab l’any 2014 i sorgeix de la necessitat i de la curiositat de sortir de l'aula per a observar i enriquir-se del que hi ha al nostre voltant. Expliquen la proposta d’aquesta manera:

Fa ja varis cursos que durant la matèria de Visual i plàstica, i en concret, a l'optativa de dibuix artístic de 4t de la ESO de l'escola Cultura Pràctica, sortim a dibuixar fora de l'aula. Al principi dibuixàvem espais de l'escola i fent un pas endavant, vam començar a sortir al carrer. Aquest “sortir a dibuixar fora al carrer” esporàdic es va anar consolidant de manera que es va convertir en un dia fix a la setmana dins d’aquesta assignatura.

Però concretament la idea de la creació d'aquest projecte s'inspira en el col·lectiu dels “Urban Sketchers”, un grup de dibuixants de tot el món que dibuixen “in situ” les ciutats on viuen i els llocs a on viatgen, capturant directament el que observen. Dins el seu ideari, celebren la diversitat d'estils de dibuixos, suports i eines, i comparteixen les seves creacions mostrant el món dibuix a dibuix.

Conèixer i apropar-nos a aquest col·lectiu ha donat una nova dimensió a la proposta incorporant-hi una visió comunitària i de ciutat que ens ha permès compartir-lo amb altres instituts i altres persones que ho vulguin.

En aquesta exposició trobareu l’empremta artística de l’alumnat a partir d’una selecció dels seus dibuixos i també algunes aportacions d'alumnes de l'INS Investigador Blanxart i de l'escola Joaquima de Vedruna que es van fer en una activitat conjunta que es va realitzar el dia 18 de maig al Parc de Sant Jordi.

 

Exposició: Del 27 de maig al 10 de juliol de 2016

Inauguració: Divendres 27 de maig a les 17.30h

 

 

 

 

(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)