TALLER DE CULTURA AUDIOVISUAL. ART I EDUCACIÓ

El 27 de febrer d'11 a14h farem un taller de cultura audiovisual: un recorregut pels principals formats i gèneres del llenguatge creatiu. El taller l'impartirà Hamaca, una plataforma de difusió de video-creació, que han muntat unes maletes pedagògiques per al professorat. En el taller es treballaran aquestes maletes i s’analitzarà el llenguatge audiovisual de diferents vídeos per a poder treballar-los a l’aula.  Especialment dirigides a professorat de secundària i batxillerat.

Funcionament del taller

En el taller de dinamització de la maleta s'analitzen els tres vídeos esmentats a partir dels següents ítems de l'assignatura de cultura audiovisual:
Currículum cultura audiovisual:
· Identificació de les noves possibilitats tècniques i estètiques de la imatge audiovisual: videoclips, videoart, animació, imatge digital, videojocs, entre altres.
· Caracterització del muntatge audiovisual i de la noció de temps: el guió, la narració i la continuïtat temporal i espacial.
· Caracterització de les tipologies, to i expressivitat del so en el mitjà audiovisual.
· Valoració de la dimensió tècnica, artística i social de la publicitat: de la imatge estereotipada a la denúncia social.

Objectius

· Descripció de diferents tipologies de produccions audiovisuals: el videoart, el vídeo d'assaig i altres formats com l'ús dels videojocs
· Introducció al muntatge audiovisual a partir de l'exemple del Tránsito
· Ús del temps i significats: el temps ralentit en Más muertas vivas que nunca versus el temps accelerat en Estrecho Adventure
· Comparativa de l'ús del so i la veu en off en els tres vídeos
· Anàlisi del significat dels vídeos i reflexió sobre la importància dels valors ideològics transmesos en els vídeos a partir dels recursos emprats.

Vídeos que es treballaran

Más muertas vivas que nunca de Marta de Gonzalo i Publio Pérez Prieto (06,30 min.): treball de videoart que parteix de referències pictòriques i de la poesia per parlar-nos de les matances de Badajoz en la Guerra Civil i la recuperació de la memòria de les dones republicanes.

El Tránsito (Key Concepts of the Modern World series, chapter#4) de Leon Simminiani (12,35 min.): un vídeo d'assaig amb una gran càrrega irònica que parla sobre les transformacions urbanístiques com estratègia de poder i el somni de vida americà. Analitzarem les relacions entre imatge i so en el llenguatge experimental i les possibilitats del muntatge audiovisual.

Estrecho Adventure de Valeriano López (06.25 m): treball que emula un videojoc i relata les dificultats d'un immigrant marroquí que arriba i s'instal·la a Espanya. Analitzarem el llenguatge del videojoc i els nous mitjans artístics audiovisuals.

Inscripcions gratuïtes.

Aquest taller s'emmarca dins les trobades d'art i educació dirigides especialment a professorat de secundària i batxillerats de la ciutat. Més informació aquí.

Hamaca
(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)