HACK CLUB

Hack Club: processos creatius, interactivitat i art digital

Què és?
El Hack Club és un espai del BaumannLab obert a persones amb interessos en ciència, robòtica i art digital o electrònica on poder desenvolupar prototips, aprendre i socialitzar sabers i coneixements i conèixer el treball d'artistes emergents en aquest camp. La finalitat del Hack Club és apropar l'art digital a nivell local, especialment als i a les joves i fomentar la creativitat i la innovació a partir de la fabricació de prototips i de l'intercanvi de coneixements en un espai formatiu i de treball entre iguals. També es pretén incentivar la lògica de la lliure circulació del coneixement i l'alfabetització tecnològica i la seva democratització.

Què es farà? Quan?
Les sessions es fan els divendres a les 18h i amb una periodicitat mensual. Les sessions es dividiran en dues parts, una primera en la que es donarà informació i s'explicaran els processos i la tecnologia que hi ha darrera la peça que es mostrarà després i que conduirà un tècnic que farà assessorament i donarà informació relacionada amb l'artista o artistes que es presentaran en aquella sessió. La segona part consistirà en una mostra-presentació amb l'objectiu de donar a conèixer artistes que estan treballant en l'art digital, els processos de treball i la tecnologia que hi ha darrera de la seva obra i els prototips que han desenvolupat. Les sessions acabaran amb un sessió de DJ.

Material.
Les trobades es realitzen als espais del BaumannLab, els quals estan equipats amb material bàsic. Entre d'altres hi han ordinadors, projectors, equips de so, impressora 3D, kinect i material de suport (soldadora, trepant tipus Dremel, plaques d'arduino i eines bàsiques: alicates, cutters, tornavisos, etc.). La resta de material necessari per als projectes personals o grupals seran propis de cadascú que els desenvolupi.

A banda de les sessions programades, els espais poden obrir-se a totes aquelles persones que vulguin utilitzar-los per desenvolupar prototips i projectes concrets.

El Hack Club està gestionat per Matics Bcn i es duu a terme amb la col·laboració dels centres de producció i creació artística Estruch de Sabadell i Hangar de Barcelona.

bitàcora

Filtrar entrades per etiquetes:

SESSIÓ #1/2019. MINI TALLER DE VJ PER PUNXAR VÍDEO EN DIRECTE

,

Divendres 31/5 a les 18.30h.   

Aprendrem les principals nocions de VJing (Resolume Arena) i nocions bàsiques de combinacions amb Mapping (MadMapper). A càrrec de Jose Maria Sánchez Bautista.

A la sessió farem servir ordinadors amb el següent programari:

ESPAIS HACKERS

#HACK Audiovisual i #HACK ElectrònicTardes Obertes de Desembre a BaumannLab

Els Hacks oberts de BaumannLab són espais de trobada entre artistes i joves creatius i creatives que tinguin ganes de fer projectes lliurement. A BaumannLab oferim l'espai, l'equipament tècnic i l'assessorament per a realitzar els projectes. La cineasta Núria Nia assessorarà i guiarà els Hacks Audiovisuals els dilluns a la tarda. L'artista sonor Lina Bautista (Linalab) assessorarà i guiarà els Hacks Electrònics els dimecres a la tarda.

#HACK d'Experimentació Audiovisual Obert

HACK CLUB. SESSIÓ #8/2018

MAPPING I ENTORNS IMMERSIUS

 

 

Propera sessió del Hack club el divendres 14 de Desembre a les 18h.
 

Descobrim i aprenem com fer vídeos en 360 graus, la realitat virtual, les ulleres VR i els mappings o projeccions immersives que ens endinsen en els mons paral·lels de l’art digital. Ens en parlaran Gnomalab i Eyesberg. Acabem amb sessió de DJ Aware.

 

HACK CLUB. SESSIÓ #7/2018

MÚSICA ELECTRONICA CREADA EN VIU PER ORDINADOR

 

El 16 de Novembre a les 18h farem la setena sessió del Hack club.

 

HACK CLUB. SESSIÓ #6/2018

FABRICACIÓ DIGITAL

 

El 19 d'Octubre a les 18h farem la sisena sessió del Hack club d'aquest any

Crea el teu projecte imprès en 3D i descobreix usos de la fabricació digital. Impressores 3D, disseny de prototips: Ens endinsem en les possibilitats que la fabricació digital ens aporta per a auto-produir objectes. Vindrà com a artista convidat TMTMTM resident d'Hangar, i el col·lectiu Comunia. Acabem amb sessió de DJ Aware.

Comissariat per MATICS

HACK CLUB. SESSIÓ #5/2018

DIJOUS 24 maig a les 18.30h: SESSIÓ DE VISUALS AMB EL MÒBIL
Diego Suarez (NOTme)
Mekong River Monsters

Sessió dedicada a la experimentació amb càmeres d’smartphones per projectar en viu.

NOTme(Diego Suarez) ens ensenya a utilitzar una aplicació mòbil per a projectar les imatges gravades amb la càmera de l'smarthphone en directe.

HACK CLUB. SESSIÓ #4/2018

Nova sessió del Hack club.

Aquesta sessió anirà sobre instruments electrònics. Construirem un drawdio amb Familiar diy, coneixerem persones que estan creant instruments electrònics amb Jose Antonio Sesma i acabarem amb una sessió de DJ amb Aware.

Serà divendres 20 d'abril a les 18h..

 

HACK CLUB. SESSIÓ #3/2018

Propera sessió del Hack Club, dimecres 21 març a les 18:30h. Intervenir l’ espai artístic amb Cristina Pardo i Citlali Hernández 

HACK CLUB. SESSIÓ #2/2018

Propera sessió del Hack Club, dijous 22 de febrer a les 18:30h.

La LLuna és la interfície multi-usuari desenvolupada a L’Estruch Fabrica de creació. En aquesta sessió els seus creadors ens explicaran tots els detalls de la seva construcció, des d'en quin moment i per què es va idear, l'elecció del format, el procés de disseny i el maquinari i el programari que permeten que gràfica i so generatiu flueixin mentre s'interactua amb ella. Veurem conceptes com a interactivitat, tracking, infrarojos, projector mirroring, etc.

HACK CLUB. SESSIÓ #1/2018

Propera sessió del Hack Club, dijous 25 gener a les 18:30h.

Drawing machines és un projecte pel qual l'artista Patricio Rivera ha creat els seus robots i aparells que pinten amb algoritmes visuals que es repeteixen i es despleguen en un paper, fa servir JAVA com a llenguatge de programació. Farem un recorregut pels diferents treballs de l'artista i tindrem l'oportunitat de veure el seu robot en acció. 

http://www.patriciorivera.com/proyectos/drawing-machines/

Pàgines

(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)