TALLER DE GRAVAT SOSTENIBLE

Taller tacat

Aquest és el projecte que va ser seleccionat per la beca de majors de 20 anys (ex aequo) de 2015.

Taller tacat és un espai de Terrassa impulsat pel David Calle i la Flora Larrigaudiére per a treballar el gravat contemporani de forma sostenible. Per a la beca, proposen fer una recerca de formes alternatives de treballar el gravat per crear un entorn de treball menys tòxic i que resulti el màxim de sostenible possible, i compartir els coneixements apresos a partir de cursos i documents de lliure distribució.

 

bitàcora

Filtrar entrades per etiquetes:

PRESENTACIÓ FINAL DE TALLER TACAT

El David Calle i la Flora Larrigaudiére van presentar dissabte 6 de maig la publicació autoeditada amb la que tanquen el seu projecte "Taller de gravat menys tòxic i més sostenible", seleccionat  per la beca de suport a la creació de 2015 del BaumannLab. 

La presentació es va realitzar en el marc de la 2a Mostra de llibres autoeditats i llibre d'artista de Terrassa, organitzat per La Nau Autoedició, en la que també hi van participar.

La publicació amb els resultats del seu treball d'investigació la podeu veure i descarregar a issuu.com/tallertacat/docs/tacat1.

Presentació edició - final projecte

Dissabte 6 de Maig a les 19h farem pública l'autoedició que recopila el treball realitzat durant la creació del nostre taller!

Blog taller TACAT

Us deixem l'enllaç al blog en el que anem afegint cotingut del projecte TACAT!

https://tallertacat.wordpress.com/

Inauguració del taller

taller xilografia, taller litografia, taller calcografia, taller calcografia, taller serigrafia

Aquest Octubre 2016 vam realitzar la inauguració del nostre taller, dia que vam obrir i ensenyar l'espai. A més, els dies consecutius hi vam realitzar tallers oberts a taquilla inversa.

Es van dur a terme 4 tallers repartits en dos dies, cadascun dels quals es centrava en una tècnica de les 4 gran branques del gravat. En cadascun dels tallers s'utilitzaven les alternatives metodològiques "menys tòxiques" amb les que hem estat treballant en el taller TACAT.

Experimentació amb materials menys tòxics: ELS MORDENTS

Alguns materials, Aiguatinta amb esprai i sulfat de coure, Aiguafort amb sulfat de coure, Vernís tou amb perclorur , Vérnís tou amb sulfat de coure

Experimentació amb materials menys tòxics:

COM SUBSTITUIR ELS MORDENTS TRADICIONALS EN GRAVAT CALCOGRÀFIC (gravat sobre metall).

 

Qui som i què volem fer. Un taller de gravat sostenible

espais de taller -  les espàtules, espais de taller - les estampes en el secador, Espais de taller - el rodet

El taller TACAT el formem el David Calle i la Flora Larrigaudière, dos joves artistes que vam trobar en les tècniques de gravat el nostre mitjà d’expressió. Des d'aleshores tenim el desig de poder tenir un espai propi on poder practicar i compartir aquesta tècnica. 

A l’hora de posar-nos a construir el taller, sorgeix la premissa de resoldre una sèrie de problemàtiques relacionades amb la toxicitat dels productes que s’utilitzen en el gravat tradicional.

(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)