MURAL INSTITUT BLANXART

INS Blanxart

El Departament de Dibuix de l'INS Investigador Blanxart va guanyar la beca de Projectes artístics en contextos educatius d'aquest 2015.

El projecte consisteix en la realització d’un mural amb pintura i elements tridimensionals sobre la paret del carrer Cadis que tanca el poliesportiu de l'institut. Aquesta paret en l'actualitat està plena de grafittis espontanis que no reflecteixen la realitat educativa de l'institut. L'objectiu és aconseguir mostrar la realitat de l'institut cara en fora i fer partíceps del projecte a l'alumnat de diferents matèries, l'Ampa, altres centres educatius i les empreses i organismes del voltant.

bitàcora

Filtrar entrades per etiquetes:

IMATGES DEL MURAL ACABAT

,

Us deixem aquí algunes imatges del mural realitzat per alumnat i professores del Departament de Dibuix de l'INS Blanxart i que va ser inaugurat el passat 15 de maig de 2017.

Aquest va ser el projecte seleccionat per la beca per a projectes artístics en contextos educatius del BaumannLab el 2015.

Finalització del mural al Blanxart

Ja ha passat més d'un mes de la inauguració, hem fet el tancament del projecte, estem recollint els materials que vam fer servir i els alumnes han deixat ja buides les aules del Blanxart per aquest curs. El mural es queda sol, però ja és del barri i de tota la ciutat. 

Voldria només compartir el vídeo que l'alumna Mónica Valderrama de 1r del batxillerat d'Arts de l'institut investigador Blanxart va realitzar sobre el projecte i que es va presentar el dia de la inauguració.

https://www.youtube.com/watch?v=dTvg8OUI7D4

PRESENTACIÓ DEL MURAL DE L'INS BLANXART

Dilluns 15 de maig es presentarà el mural realitzat en el marc de la beca de Projectes artístics en contextos educatius del BaumannLab i que va guanyar l'INS Blanxart el 2015.

El projecte ha consistit en la realització d'un mural amb pintura sobre la paret del carrer Cadis que tanca el poliesportiu de l'institut amb l'objectiu de donar a conèixer l'institut de portes enfora i està basat en la figura de Daniel Blanxart, investigador i enginyer olesà i als seus estudis sobre la ginesta com a material tèxtil. 

Fase final

, ,

Ja hem arribat a la fase final. Falta rematar algunes coses, però ja es percep tot el conjunt. El mal temps ens ha impedit continuar la feina al mes de gener i febrer. Mireu a la nostra web (www.blanxart.net) la publicitat que ja li estem donant.

Segur que a la primavera estarà acabat.

Fragments acabats

Dels onze fragments que composen el mural, tots estan començats i alguns ja estan acabats. Això ens dóna la satisfacció de veure el resultat final dels primers esforços i ànims per continuar amb els que encara queden.

Ja sentim les primeres repercussions del mural

,

Dues setmanes després d'haver començat els treballs a la paret comencem a sentir els primers comentaris sobre el mural, fets per part de la comunitat educativa i de la gent del carrer. La gent valora l'art positivament, valora la feina que s'està fent amb frases com "Ja era hora", "Està quedant preciós", "Es una idea genial", "Esperem que ningú ho faci malbé", ... A part de la dedicació dels nostres alumnes del batxillerat d'Arts i de l'ESO, tenim voluntaris espontanis, gent que treballa a prop, veïns del barri i també algun ex-alumne del Blanxart.

I comencem a pintar....

, ,

Finalment hem començat a pintar la nostra paret. Aquesta setmana del 7 de novembre de 2016 hem aplicat la primera capa d'imprimació per cobrir els graffitis indesitjats que havia a la paret i hem aplicat el color base sobre alguna de les peces d'aquest patchwork que és el nostre mural. Seguirem informant.....

Definint formes

I a la tornada, ja tenim definida la forma i el contingut. Queda posar-se mans a l'obra.

Triant colors

,

A l'estiu, entre branquillons i flors de ginesta, vam triar els colors pel nostre mural.

Primers esbossos

Les primeres propostes es van concretant. Les imatges de les branques de ginesta ens inspiren. Els textos escrits sobre les investigacions fetes pel Daniel Blanxart que es conserven al Museo Tèxtil de Terrassa, també. La urdimbre d'aquest teixit comença a formar-se i el mural es concep com un patchwork, fragments que s'enllacen per formar un tot.

Pàgines

(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)