HACKLAB

És una comunitat oberta de gent amb interessos en ciència, robòtica, noves tecnologies i arts digitals o electròniques on poder aprendre i socialitzar sabers i coneixements.

La idea és realitzar una formació entre iguals, amb material propi, on es treballi de manera transversal un tema però adaptant a cadascú els seus coneixements o necessitats, de forma flexible. Es vol fomentar la creativitat, la innovació i la cultura digital mitjançant la fabricació digital i l'intercanvi de coneixements.

Per fer-ho no és farà seguint el funcionament d’un curs sinó que es proposaran sessions per parlar d’un tema on algú faci una introducció i hi hagi un posterior torn de preguntes i treball pràctic, en cas que sigui necessari.

Les sessions es faran els dijous i amb una periodicitat quinzenal. La informació de cada sessió s'anirà donant a conèixer.

El Hacklab està impulsat per GerdsLab (Josep Dalmau i Fernando Hernández)

 

Alguns exemples de sessions podrien ser:

- Com dissenyar un objecte 3D

- Com passar d’un disseny 3D a una impressió 3D.

- Arduino.

- Picaxe.

- Raspberry Pi (mediacenter, programació, sistemes operatius,...)

- Comunicació amb aplicacions mòbils (appinventor)

- Temes proposats segons interés.

- Programació amb Processing.

- Creació de videojocs amb Scratch.

bitàcora

Filtrar entrades per etiquetes:

NOVA TEMPORADA DEL HACKLAB

hacklab

El curs passat vam engegar el Hacklab Terrassa a partir del qual es van programar unes sessions quinzenals per anar tractant temes relacionats amb les noves tecnologies, la robòtica i l'art digital. Es tracta d'una comunitat de persones amb perfils diferents (artistes, professors, estudiants...) on es pugui realitzar un aprententatge i intercanvi en horitzontal. Per aquest curs ens hem proposat que les sessions consisteixin en la creació de prototips i projectes concrets, i relacionar la robòtica amb la interactivitat i l'experimentació audiovisual.

SESSIÓ SOBRE COM CONSTRUIR UN DRON?

taller de drons hacklab terrassa

Dijous 28 de maig de 18.30 a 20h nova sessió al Hacklab Terrassa.

Es tractaran els elements necessaris per construir un dron. Quin tipus de dron vols construir ? Et donem unes pautes per poder escollir entre un model o un altre, quin material és més adequat. També parlarem dels diferents kits de muntatge existens i avantatges o inconvenients que ens presenten. Tot això i molt més el dijous de hacklabTerrassa

SESSIÓ SOBRE INTRODUCCIÓ AL MÓN DELS DRONS

,

Dijous 14 de maig de 18.30 a 20h nova sessió al Hacklab Terrassa sobre drons.

Aquesta i la següent sessió es dedicaran a realitzar una introducció al món dels drons/quadcopters. Des de models existents al mercat en forma de kit a models comercials complerts.  Dins del món dels drons existeixen molts models i aplicacions. En aquesta sessió volem donar a coneixer les seves possibilitats i configuracions per a la posterior implementació o fabricació. 

SESSIÓ SOBRE GAMIFICACIÓ AMB SCRATCH

Dijous 16 d'abril de 18.30 a 20h nova sessió del Hacklab Terrassa. Serà una sessió d'introducció al món de Scratch. Es tractarà la seva programació, possibilitats i possibles aplicacions en diferents camps (educació, videojocs...).

Et pots apuntar a la sessió a l'EVENTBRITE

SESSIÓ SOBRE ROBOTS AMB ARDUINO

El dijous 19 de març de 18:30 a 19:30h farem una sessió sobre la construcció de robots amb arduino.

SESSIÓ SOBRE LEGO MINDSTORMS (iniciació)

El dijous 5 de març de 19.45 a 21h farem una sessió sobre iniciació al món de la robòtica a través del Lego Mindstorms.

Es tractaran mètodes de programació per a models NXT i configuració de paràmetres bàsics i es farà una demostració de diversos robots

Més informació i inscripcions AQUÍ.

SESSIÓ SOBRE ESCANNER EN 3D

Dijous 19  de febrer de 18.30 a 20h farem una sessió per parlar sobre l'escanner en 3D.

Es farà un repàs als diferents models d'escanner 3D i ens centrarem en l'ús del Kinect de XBOX360 per realitzzar un escanneig i com exportar per la posterior impressió en 3D. Us podeu apuntar a la sessió fent click aquí.

SESSIÓ SOBRE COMUNICACIÓ D'ARDUINO AMB MÒBILS

Dijous 18  de desembre de 18.30 a 20h. Sessió de comunicació d'Arduino amb telefonía mòbil.

En aquesta sessió s'explicarà com realitzar la comunicació entre Arduino , el mòdul de bluetooth i un ordinador o telefon mòbil.

Per a treballar des de una app i controlar una placa arduino podem utilitzar AppInventor, el qual ens permet comunicar d'una manera fàcil el telefon amb la placa Arduino. Seria interesant que tinguessiu un compte a Appinventor per poder treballar-hi.

SESSIÓ DE DISSENY EN 3D

Dijous 4 de desembre de 18:30 a 20h.

En aquesta sessió la centrarem en el disseny 3D i concretament amb l'ús de Google Sketch UP i Autodesk Inventor. Volem adquirir unes habilitats per poder realitzar disseny en 3D d'objectes per posteriorment poder imprimir els nostres dissenys en una impressora 3D.

SESSIÓ SOBRE RASPERRY PI

El 20 de novembre de 18.30 a 20h hi haurà una sessió al HACKLAB sobre Rasperry Pi. Iniciació i instal·lació de SO

A la sessió 4 del HackLAB Terrassa parlarem sobre la Raspberry Pi , un mini ordinador amb moltes possibilitats.

- Usos i utilitats amb RPi : MediaCenter, programació, Scratch, Connexió amb Arduino...

- Com realitzar les instal.lacions bàsiques (diferents S.O)

- Entorn Gràfic

- Plaques de connexió

- Projectes amb Raspberry Pi

Pàgines

(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)