FANZINE: DO IT YOURSELF (FES-HO TU MATEIX@)

14, 15 i 16 de juliol d'11 a 14h.

Preu: 17,10€

Taller de realització de publicacions independents i de baix cost (fanzines). A partir d'exemples concrets de fanzines ja existents es realitzaran petites publicacions personals en els que cada participant podrà difondre alguna cosa que li interessi o expressar-se amb total llibertat. Els fanzines es distribuiran per la ciutat a partir d'una acció inspirada en estratègies de "guerrilla de la comunicació".

 

Primera sessió:
El taller es basarà en primer lloc en una breu immersió al món del fanzine a partir de comentar alguns exemples de fanzines i publicacions independents de baix cost. Analitzarem tant els continguts (fotozines, còmic, pamflets, literatura, política, collage, etc.) com els formats d'edició (grafisme, maquetació, tècniques d'impressió i enquadernació barates, etc.). Al final de la sessió s'introduirà la proposta de realització de les publicacions al taller i es començarà a plantejar el treball que realitzarem.

Segona sessió:
Els/les participants (ja sigui individualment o en petits grups) plantejaran una publicació senzilla que es podrà realitzar en una sola sessió. El format serà unitari però els continguts seran completament lliures. Es podrà maquetar amb ordinador (amb les aplicacions que ja dominin els participants) o es podran utilitzar tècniques manuals senzilles. L'objectiu de la sessió es deixar acabat un original per a reproduir.

Tercera Sessió:
Producció i difusió. Ens dedicarem a imprimir i manipular (plegar, enquadernar, personalitzar) les publicacions i decidirem quines estratègies de difusió seguim. Sortirem al carrer a distribuir les nostres publicacions.

 

* Lluc Mayol

De perfil professional híbrid, treballa en cultura, principalment en l’àmbit de les arts visuals que entén com un camp per l’acció política des de la recerca, l’educació, la comunicació, la gestió i la pràctica. Inicia la seva trajectòria professional de forma autodidacte com a dissenyador gràfic al llarg de la dècada dels noranta durant la qual posa en marxa un estudi propi i participa d'iniciatives de disseny cooperatiu dins de SOS Racisme i La Lluna imatge per la cooperació. El 2001 es trasllada a l’Argentina durant un any, establint contacte i col·laboracions amb diversos plataformes culturals alternatives de Buenos Aires. A la seva tornada a Barcelona, i a partir de l'experiència argentina, impulsa el projecte Saladestar que es conforma com un espai d'acció cultural que promou desenes de projectes, esdeveniments i programes relacionats amb l'activitat artística emergent de la ciutat, fins a la seva aturada al 2010. Durant aquest temps participa també en l'activació de diverses plataformes culturals de caràcter polític (Nau 21, Un puto encuentro i Cultura de base) i de col·laboració en xarxa (XarxaProd i Nodes de Gràcia). En els darrers anys ha treballat amb diverses institucions, entitats i projectes de diversa índole convidat per realitzar tasques de comissariat, mediació, producció, formació, participació en jurats, ponències, presentacions i elaboració de textos. Actualment és responsable del projecte municipal /UNZIP Arts Visuals al Prat de Llobregat i membre de l'equip pedagògic de l'Escola d'Arts del Prat, alhora segueix impulsant projectes independents com La fanzinoteca i ArtDoules. És llicenciat en Belles arts i màster en Arts visuals i educació per la Universitat de Barcelona.

Torna a l'Escola d'estiu 

(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)