BAUMANNLAB PROJECTE DE BONES PRÀCTIQUES

El 2014 ens va deixar amb la bona notícia que l’Associació de Professionals de les Polítiques de Joventut (ACPPJ) havia seleccionat el projecte BaumannLab – laboratori de creació jove per a formar part del llistat de projectes de qualitat. Comencem l’any 2015 doncs amb la immensa il·lusió que els professionals del nostre sector hagin reconegut d’una forma tant positiva un dels projectes del servei.

L’ACPPJ ja fa uns anys que va crear una plataforma on s’hi mostren diversos projectes de qualitat en l’àmbit de la joventut que es realitzen en el nostre territori, amb l’objectiu que professionals que treballen en l’àmbit de la joventut puguin opinar sobre ells i es puguin obrir debats i discussions sobre els seus continguts i propostes.

Tots els projectes que es mostren han estat revisats i avaluats per una comissió d’experts que n’ha destacat les virtuts i els valors i que ha cregut que poden ser referència de bones pràctiques per als professionals que treballen en l’àmbit de la joventut des de l’administració, des del món associatiu o des del món de l’empresa.

El projecte “bones pràctiques en l’àmbit de la joventut”  es planteja per assolir tres grans finalitats. Localitzar, descriure i valorar projectes exitosos que donen resposta a necessitats concretes de les polítiques de joventut en tots o la majoria d’àmbits que li són propis; generar una eina útil per als professionals; i fer una nova passa en el camí de consolidar els perfils dels professionals de les polítiques de joventut.

Aquest reconeixement que ens ha arribat és fruit de molta feina feta per pensar, preparar el projecte i posar-lo en marxa, un recorregut molt intens i apassionant que vam fer amb el suport de Sinapsis, i per donar continuïtat a les accions de suport a la creació i a la producció artísticaque hem estat engegant aquests tres anys i escaig des del servei de joventut.

Tota aquesta activitat ha propiciat molts canvis, noves idees i punts de vista, i nous llaços que han enriquit molt el servei amb nou capital simbòlic i amb l’actitud d’explorar noves metodologies de treball. Una activitat que ha estat possible gràcies a la mirada i energia de certes persones individuals, entitats i col·lectius que s’hi ha vinculat d’una forma o una altra. Això és el que fa que el BaumannLab sigui un projecte tant ric: es pot eixamplar tant com nosaltres vulguem.

El dimarts 17 de març presentarem el projecte a unes jornades que organitza l'ACPPJ al costat d'altres projectes també seleccionats.

Es pot trobar tota la informació en els següents links:

Plataforma de bones pràctiques: http://www.joventut.info/bonespractiques

Informació de la jornada: http://www.joventut.info/

(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)