Premis, beques i residències

CONVOCATÒRIES

_Residències

Residències de dansa. Centre Cívic Tomasa Cuevas, La Caldera centre de creació de dansa i arts escèniques
#dansacontemporània
Residències de dansa en períodes de 3 a 6 mesos, totalment gratuïtes. S'ofereix un espai d’assaig i la possibilitat d’acompanyament artístic per personal especialitzat. 

Residències artístiques. Fabra i Coats. 
#artsescèniques, #música #recercasonora, #artsvisuals, #creaciómultimèdia #creacióaudiovisual
Convocatòria per a la cessió d'espais destinats al desenvolupament de projectes artístics de diverses disciplines. Convocatòria oberta tot l'any. 

Residències d'iniciatives culturals. Fabra i Coats. 
#gestiócultural #mediaciócultural
Convocatòria va dirigida a agents culturals, a títol individual o col·lectiu,i microempreses culturals que requereixin un espai de treball per impulsar el seu projecte.

Residències. Graner. Centre de creació de dansa i arts vives
#artsdelmoviment, #artsescèniques
Residències al Graner. S'obre 1 o 2 cops l'any. També es convoquen puntualment residències amb d'altres entitats, com és el Mercat de les Flors. 

Convocatòria de residències d'arts visuals i performance. Nau Estruch (L'Estruch, Fàbrica de creació de les arts en viu)
#artsvisuals
Nauestruch és l'àrea especialitzada en arts visuals i performance de L'Estruch. Hi ha un especial interès en propostes al voltant de polítiques del cos. 

Residències. Roca Umbert
#artsvisuals
Residència als artistes de creació contemporània en arts visuals i/o amb d’altres disciplines relacionades. 

Programa de creació en residència a l'Arxiu de l'Urgell. Arxiu de Tàrrega
#artsvisuals, #ciènciessocials
Suport als creadors i investigadors que creïn, reflexionin i/o investiguin, des de qualsevol disciplina al voltant dels documents i els arxius com a matèria prima d’inspiració o subjecte de treball.

SAC - FiC Programa de Residències. Sant Andreu Contemporani
#artsvisuals
Convocatòria de residències a la fàbrica de creació de Fabra i Coats gestionada en el marc del programa Sant Andreu Contemporani.

Cultura resident. Programa de residències per a creadors. Centre del Carme Cultura Contemporània. Direcció General de Cultura i Patrimoni mitjançant el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana
#artsvisuals
Selecció de dos projectes que utilitzen la creació contemporània com a element mediador i la ciutadania com a agent actiu d’un procés de creació contemporània, participatiu i relacional, mitjançant el qual atendre les demandes i necessitats d’una determinada comunitat.

Graners de Creació- Residències artístiques
#artsescèniques
S'entén la residència com un procés d’experimentació, assaig, laboratori i anàlisi del treball. Es dota econòmicament d’un pressupost tancat, un espai de treball, una mediació artística, una comunicació, un disseny i una continuïtat. 

Beques Art i Natura a la Creació. Centre d'Art i Natura de Farrera, Centre d'Art La Panera, Centro de Arte y Naturaleza d'Osca
#artinatura
Beques Art i Natura a la Creació destinades a artistes visuals d'arreu del món, per a realitzar dues estada de treball al CAN de dos mesos cadascuna.

Residències de mediadors-investigadors. Medialab-Prado
#creació, #investigació, #tecnologia
Selecció de mediadors-investigadors que desenvolupin les funcions de mediació i atenció als usuaris i al mateix temps portin a terme un projecte propi en el marc dels laboratoris, línies de treball i programes de Medialab Prado.

Estètiques transvesals. Centre del Carme Cultura Contemporània + Idensitat
#artsvisuals
Convocatòria per a la prodcció de projectes artístics per treballar a l'entorn de l'oci com a element articulador i generador d'activitats, paisatges, estètiques i espais de relació. Projectes per tenir lloc a València, Castelló, Alacant, Comunitat Valenciana. 

Residències. Konvent
#creaciócontemprània
Beca per oferir les condicions d’espai i concentració adequades per a la investigació en un entorn únic. 

Artistas en residencia. La Casa Encendida i CA2M Centro de Arte Dos de Mayo
#creaciócontemprània, #performance
Residències de 8 setmanes en les instal·lacions de La Casa Encendida i del CA2M. 

Beques de residència al CACIS. Centre d'Art Contemporani i Sostenibilitat (CACiS) El Forn de la Calç
#artsvisuals, #artsescèniques
Recerca i l’estudi en plena natura. L’artista trobarà unes condicions d’espai, de concentració i d’equipaments idònies. La residència inclou l'allotjament dels artistes i l'espai de treball. 

Beques de residència artística La Rectoria. Fundació La Rectoria de Vilamajor Fundació Privada - Centre d'Art La Rectoria (CAR)
#artsvisuals
Beca de residència que cobreix l'allotjament i l'accés als tallers del centre.

Becas para la realización de Proyectos Artísticos. Bilbao Arte
#artsvisuals
Convocatòries basades en la cessió d'estudis, orientades a la realització de projectes artístics. També existeix una beca orientada a treballar en el suport dels mestres de taller. 

Convocatòries per a la disposició de taller a Hangar. Hangar. Centre de producció i recerca arts visuals
#artsvisuals
Convocatòries pel lloguer d'espais a Hangar fins a un màxim de 2 anys. Hangar emet convocatòries periòdicament, de curta i llarga estada. 

Beca Casa Velázquez - Hangar. Hangar. Centre de producció i recerca arts visuals
#artsvisuals, #investigacióartística
Es seleccionen anualment tres artistes residents a Catalunta per romandre a la Casa de Velázquez de Madrid (un/a artista en la modalitat de residència de producció i dos artistes en la modealitat de residència d'investigació).

Beques d'intercanvi internacional. Hangar. Centre de producció i recerca arts visuals
#artsvisuals
Hangar emet periòdicament convocatòries per a la realització de residències basades en la producció artística a centres d'arreu del món. 

Residències d'escriptura silvestre. Hangar i La Escocesa
#artsvisuals, #escripturaexperimental
Convocatòria per escriure, editar i publicar un text inèdit en petit o mig format (plec, fanzine, còmic, revista, llibret…)

Residències de Creació BCN>TNS>ALG  . Jiesr. Reflexions mediterrànies
#artsvisuals
Convocatòria per a joves artistes visuals residents a les ciutats de Barcelona, Tunis i Alger per realitzar una estada conjunta de recerca i d'experimentació plàstica de 2 mesos a alguna de les tres ciutats.

Residències. Centre cívic Can Basté
#fotografia
Residències artístiques per a fotògrafs que concebin projectes inèdits i pensats per poder ser desenvolupats al mateix centre cívic.


_Beques i Premis

/UNZIP. El Prat del Llobregat
#artsvisuals, #mediaciócultural, #educacióartística
/UNZIP és el programa d’arts visuals de l’Ajuntament del Prat de Llobregat que desenvolupa les accions de suport a la creació i mediació de les arts visuals a la ciutat. Una d’aquestes accions és la convocatòria Arts Visuals /UNZIP 2019.

Art Jove. Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya
#artsvisuals, #educacióartística, #investigacióartística, #mediació, #comissariat
Sala d’Art Jove es basa en una convocatòria pública anual. Va adreçada a creadors i investigadors –residents a Catalunya i menors de 30 anys­– i mediadors de diferent perfil ­–comissaris, educadors, gestors, menors de 35 anys– que relacionen la seva pràctica amb l’art contemporani.

Premi Miquel Casablancas. Sant Andreu Contemporani. Barcelona
#artsvisuals
Un jurat, format per diversos professionals del sector, atorga anualment un premi-compra d’obra, una beca de producció per a un projecte, una altra beca per a una publicació d’artista i un premi-dotació per encarregar-se de la comunicació gràfica de la temporada.

Can Felipa Arts Visuals. Barcelona
#artsvisuals, #dissenygràfic
Convocatòria pública que recull projectes de creació artística, de comissariat i de disseny, els quals venen seleccionats per un jurat format per diferents professionals del sector.

Mostra art públic / universitat pública. València
#artsvisuals
Per a projectes artístics que establisquen un diàleg entre art i ciència, com a exercici i repte de la cultura contemporània. Els projectes han de ser intervencions artístiques de caràcter efímer dutes a terme al campus de Burjassot de la Universitat de València.

Convocatòries d'Art, Creació i Exposicions. St Cugat del Vallès
#artsvisuals
Convocatòria del Centre d'Art Maristany. Es convoquen projectes artístics, projectes comissarials i projectes de caràcter més heterodox per tenir lloc en diferents espais i en el creuament de diferents àmbits del coneixement.

Barcelona Producció
#artsvisuals
Convocatòries de La Capella. ICUB, Institut Muncipal de Cultura de Barcelona destinades a la creació emergent que convoca l' ICUB, Institut Muncipal de Cultura de Barcelona

Idensitat
#artsvisuals, #ciènciessocials, #arquitectura, #diferentsàmbitsdelacreació
Idensitat és un projecte que experimenta mitjançant procressos creatius formes d'inicidir en el territori en les seves dimensions espacial, temporal i social. Els projectes que es desenvolupen des d'aquesta organització ho fan habitualment per mitjà de convocatòries públiques.

V.O Convocatòria de Comissariat. València
#artsvisuals
Convocatòria destinada a la realització de projectes de comissariat per tenir lloc a les sales d'exposició del Centre del Carme Cultura Contemporània, amb la possibilitat d'exhibir-se a d'altres centres consorciats d'Alacant i Castelló.

365 dies. Convocatòria de comissariat per un any. València
#artsvisuals
Convocatòria destinada a la realització de projectes de comissariat per desenvolupar-se al llarg d'un any a una de les sales del Centre del Carme.

Escletxes. Convocatòria de suport a la investigació i producció artística. València
#artsvisuals
Convocatòria del Centre del Carme Cultura Contemporània orientada a donar suport a la producció i difusió de projectes artísitcs.

Reset. Reelectures de gènere i multiculturalitat. València
#educacióartísticaimediaciócultural
Convocatòria del Centre del Carme Cultura Contemporània orientada a seleccionar dos projectes que, basant-se en l’educació artística, oferisquen una perspectiva de gènere i atenguen la diversitat cultural de les col•leccions dels museus de Belles Arts de Castelló i Alacant.

Tangent. Convocatòria per projectes de medaició cultural. València
#educacióartísticaimediaciócultural
Convocatòria del Centre del Carme Cultura Contemporània orientada per a donar suport al treball a llarg termini de professionals que situen les seues pràctiques en l’àmbit de l’educació i mediació cultural.

Generación. Fundación Montemadrid. Madrid
#artsvisuals
Convocatòria dirigida a artistes emergents. Es selecciona un màxim de 8 projectes artístics inèdits, que es realitzaran al llarg de l'any natural i es presentaran l'any següent en el marc de l'exposició Generación que té lloc a La Casa Encendida. Dotació de 10,000 €.

Inéditos Madrid. La Casa Encendida
#artsvisuals
Convocatòria dirigida a comissaris emergents. Es concedeixen 3 premis anuals. El premi contempla 3,000 € en concepte d'honoraris i una partida de 23,500 € per a la producció de l'exposició.

Embarrat. Tàrrega
#artsvisuals, #creaciócontemporània
Festival pluridisciplinari i transversal que recull les tendències més actuals en el món de l’art i la creació contemporània, alhora que dóna visibilitat i impuls a l’obra dels nous creadors emergents que utilitzen la experimentació i la exploració de nous llenguatges artístics.

DKV Fresh Art
#artsvisuals
Concurs de DKV Seguros España que té com a objectiu promoure les inquietuds artístiques de joves estudiants d'entre 16 i 18 anys. Es concedeixen tres premis a obra realitzada, orientats a finançar viatges de formació.

Trobada d'Art Urbà. Universitat Politècnica de Valènci
#pinturamural
Trobada d'art urbà basada en la pintura mural, amb dotació econòmica de 600€ en caràcter de premi per cada una de les intervencions.

Ajudes para la realización de proyectos artísticos. Bilbao Arte
#artsvisuals
Ajuts de la Fundación Bilbao Arte basats en la facilitar la producció artística de projectes que tenen per propòsit mostrar-se en espais del País Basc.

Beca d'Arts Visuals Fundació Güell. Barcelona
#artsvisuals
La Fundació Güell, amb la col·laboració del Reial Cercle Artístic- Institut Barcelonès d’Art i de Homesession Arts Visuals, convoca una beca per a joves artistes d’art visual. L'import de la beca és de 4,000 €.

FEMART. Barcelona
#artsvisuals
Mostra d’art organitzada des de Ca la Dona per tal d’oferir un espai de promoció d’art i xarxa relacional a les dones artistes. Té la voluntat de donar visibilitat al treball de les dones artistes de la ciutat i del país.

REMIAU. Caldes de Montbui
#creaciócontemporània
La REMIAU de Thermalia és una proposta de dinamització cultural que ofereix una nova mirada als espais patrimonials de Caldes de Montbui a partir d’intervencions artístiques de caràcter efímer.

Mollet Art. Memorial Cesc Bas
Convocatòria pública del Museu Abelló adreçada a joves creadors i creadores. En la darrera edició de 2018 la convocatòria va comptar amb dues modalitats: Mollet Art al Museu i Mollet Art Ciutat.

BIAM. Biennal d'Art Ciutat d'Amposta
Convocatòria de Lo Pati Centre d'Art Terres de l'Ebre per participar i optar al premi de la Biennal d'Art Ciutat d'Amposta (BIAM).

Premi de Pintura Internacional. Barcelona
#artsvisuals
Premi de pintura adreçat a ajudar a la creació i difusió d'artistes professionals. L'exposició té lloc al Centre d'Art Tecla Sala i es realitza amb la col·laboració de Piramidón Centre d'Art Contemporani de Barcelona. Fundació Guasch Coranty

Biennal de Valls - Premi Guasch Coranty. Valls
Biennal impulsada per la Fundació Ciuat de Valls, articula la participació dels artistes a la mostra per mitjà d'una convocatòria pública. Es concedeixen així mateix tres premis que es formalitzen amb l'adquisició d'obra.

Convocatòria d'arts visuals. Barcelona
#artsvisuals
La Convocatòria de Casa Elizalde per a estimular la creació en arts visuals, el treball interdisciplinari i la reflexió crítica sobre la societat contemporània, mitjançant la producció d’una exposició.

Art Jove Boca Nord. Barcelona
#artsvisuals
Convocatòria per a la realització de projectes a la sala d'exposicions del Casal de Joves Boca Nord. Fins a 35 anys

Ebergent. Amposta
#artsvisuals
Convocatòria bianual destinada a joves artistes de les Terres de l'Ebre i les comarques veïnes. La convocatòria es basa en la dotació de recursos a la producció i a la difusió. Lo Pati i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya

Concurs de Pintura al Passeig de Sant Joan. Barcelona
#artsvisuals
Convocatòria de l'Associació de Veïns i Amics del Passeig de Sant Joan articulada a l'entorn de la dotació de tres premis i l'organització d'una exposició

Full Contact. Tarragona
#fotografia
Convocatòria destinada a l'organització de sessions professionals de visionat de portafolio entre artistes i fotògrafs, emergents i professionals. SCAN Tarragona. Ajuntament de Tarragona i Generalitat de Catalunya, Fundacó Forvm per la Fotografia

Fòrum Fotogràfic Can Basté. Barcelona
#fotografia
Convocatòria amb què s'atorguen 2.000 € cadascuna per a la producció de projectes expositius fotogràfics.

Biennal d'Art Contemporani Català. Sant Cugat
#artsvisuals
Convocatòria de la Galeria Canals per participar a l'exposició de la biennal, que itinera biannualment per entre centres d'art i sales d'exposicions del territori català.

Comissart. Barcelona
#artsvisuals
Convocatòria de Obra Social 'la Caixa' dirigida a comissaris d'art menors de 40 anys, amb nacionalitat o residència espanyoles o portuguesa, que prèviament hagin comissariat un mínim de tres exposicions.

Art for Change. Barcelona
#creaciócontemporània, #artcomunitari
Convocatòria de Obra Social 'la Caixa' dirigida a donar suport a equipaments, institucions, entitats culturals i artistes que vulguin desenvolupar projectes artístics amb l’objectiu d’afavorir processos de transformació social.

Convocatòria de producció. Barcelona
#artsvisuals
Convocatòria de Obra Social 'la Caixa' dirigida a artistes majors de 18 anys, que tinguin un projecte al cap o en marxa, en col·laboració amb un tercer (museu, comissari, institució...) i que requereixi producció d’obra.

Art Emergent Sabadell. Sabadell
#artsvisuals
Participació a exposició i diferents premis. Acadèmia de Belles Arts de Sabadell

Premi per a joves artistes Climent Muncunill Roca. Manresa
#artsvisuals
Participació a exposició i difernents obres. Convocatòria bianual de l'Ajuntament de Manresa i Museu Comarcal de Manresa

Biennal d'Art de Girona. Ajuntament de Girona i Casa de Cultura
Exposició i dotació de 15.000 € per a l'adquisició d'obres que passen a formar part del fons de la Fundació de la Casa de Cultura.


_Investigació i recerca

Beques Leonardo a Investigadors i Creadors Culturals
#investigacióartística
Les Beques Leonardo a Investigadors i Creadors Culturals concedides per la Fundación BBVA estan destinades a donar suport directe al treball d’investigadors i creadors.

Beques de recerca i experimentació artística La Escocesa. Barcelona
#artsvisuals
Convocatòria d'ajuts a la recerca i experimentació artística.

Convocatorias de mediación-investigación. Medialab-Prado Madrid
#investigació, #mediaciócultural

Beques Fundación Botín d'Arts Plàstiques. Santander
#artsvisuals 
La Fundación Botín convoca 8 beques d’Arts Plàstiques destinades a la formació, investigació i realització de projectes personals, en l’àmbit de la creació artística, per a artistes de qualsevol nacionalitat (no poden ser treballs teòrics).

Beques Fundación Botín de Comissariat d'exposicions i gestió de museus. Santander
#artsvisuals 
Beques destinades a la formació especialitzada a l'estranger, orientades a obtenir una capacitació professional en teoriea i tècniques sobre gestió de museus i l'organització d'exposicions (curatorial studies).

Nexes / Poble Nou. Convocatòria per a la recerca i la investigació artística. Barcelona
#recercaenartsvisuals
Convocatòria de La Escocesa + Idensitat que té per propòsit obrir una via de recerca artística per explorar les transformacions i nous imaginaris que afecten a les transformacions urbanes i relacionades amb el món del treball.

Beca d'investigació artística Fundació Banc Sabadell - Hangar. Barcelona
#investigacióartística
Convocatòria d’una beca pel desenvolupament a Hangar d’un projecte d’investigació artística. La convocatòria té per propòsit crear un espai d'investigació a l'encreuament de les metodologies del context artísitc, el model científic i la tradició acadèmica.

Beques per a la creació artística Guasch Coranty. Barcelona
#artsvisuals
Beques anuals que tenen com a objectiu ajudar i incentivar els projectes de creació i investigació dels estudiants de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)