JORNADA DE PORTES OBERTES

El divendres passat vam fer una jornada de portes obertes amb demostracions i pinzellades dels cursos i les formacions que es realitzaran, amb nous espais de treball per compartir, amb ponències d’experts i amb espais per xerrar i compartir en un ambient distès. Una seixantena de persones es van acostar a l’acte i van poder gaudir de primera mà de les propostes que es presentaven.

Abans de començar, vam comptar amb la presentació per part del Manel Pérez, Tinent d’Alcalde de l’Àrea de Servei a les Persones, Cohesió i Benestar Social, la qual va donar pas a l’espai de portes obertes.

Per una banda, es podia circular pels tres espais que són notícia aquest principi de curs: al medialab, l’Aleix Gómez, el nou tècnic de l’espai, va muntar una projecció de mapping en 3D; als tallers 2 i 3 on s’ubicarà el hacklab, el Josep Dalmau i el Fernando Hernández, els seus impulsors, van portar tot d’artilugis que es movien, volaven, s’iluminaven... fets amb plaques d’arduino o picaxe; i en tercer lloc al taller 1 on hi ha el laboratori de fotografia analògica, el Dídac del Valle mostrava l’espai i l’efecte de la càmera fosca deixant entrar la llum per un petit forat.

Per altra banda, a la sala d’exposicions hi havia els tres ponents d’alguns dels blocs que s’han fet o es faran a l’escola contínua sobre eines i recursos de cultura lliure, també engegada aquest any: el Quim i l’Aleix del Col·lectiu Communia van portar una impressora 3D i un robot fet amb un kit didàctic de robòtica; la Klàudia i el Carles de la cooperativa Oop van portar uns ordinadors on es podia veure diferents versions del sistema operatiu linux; i el Roger Rios i el Jordi Salvadó van portar alguns pulsadors i altres elements fets amb arduino que es faran servir en el bloc de Laboratori de paper i arduino que comença el proper 7 d’octubre i del que les inscripcions encara estan obertes.

Acabada les portes obertes es va realitzar la xerrada de Rubén Martínez, membre de l’Observatori Metropolità de Barcelona, titulada “La ciutat comú no neix, es fa” en la que va relacionar cultura lliure i la recerca que han fet a l’OMB sobre diferents experiències de comuns urbans a Barcelona que demostren la viabilitat de la gestió comunitària la qual pot conviure amb la gestió pública o la privada.

Vam acabar l’acte amb un piscolabis i una sessió de música amb el DJ Original SoulBoy, un espai que va permetre acabar de xerrar i comentar el que s’havia vist al llarg de la jornada entre les persones assistents i els ponents.

Al flickr podeu veure fotos de l'acte.

(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)