LABORATORI DE PAPER AMB ARDUINO

En aquest taller donarem sentit i atenció artístiques a la democratització de les eines tecnològiques. Treballarem i fabricarem paper en sec i humit, en pla i en volum, i amb dispositius electrònics i Arduino farem que es mogui, s’encengui i s’apagui, hi apareguin imatges i canviï de color.

Explorarem les possibilitats de combinar l’electrònica amb la matèria, el processament i el procediment, la programació, la construcció i la creació; per tornar orgànica la tecnologia hibridant-la amb la sensibilitat del paper i trobar el potencial poètic en l’encontre d’aquests materials.

Tot això en un espai d’aprenentatge compartit i d’experimentació en grup. A la fase final es dedicaran quatre sessions a desenvolupar projectes tutoritzats.

Les sessions:

7, 14, 21 i 28 d’octubre – Posada a punt tecnològica d’Arduino i altres dispositius electrònics + petit tast visual de la història i les aplicacions
del paper.

4, 11, 18 i 25 de novembre – Tres exercicis de paper i electrònica a realitzar en grup: Origami RGB, polpa en moviment i gràfica termocromàtica.

2, 9, 16 i 23 de desembre - Lab obert: creació d’un projecte tutoritzat + inauguració a la sala d’exposicions del BaummanLab.

Totes les sessions es faran de 17.30 a 20.30h als tallers del BaumannLab.

A càrrec de:

Laia Martí Puig. Artista plàstica i visual. Des de 2010 treballa la vessant electrònica per a instal·lacions artístiques amb dispositius d’Arduino.

Jordi Salvadó Isern. Dissenyador i operador de so. Ha dissenyat diversos dispositius tant sonors com lumínics per a artistes, col•lectius o projectes artístics amb Arduino.

Roger Rios Rubiras. Informàtic i enginyer de so. Ha cursat un màster en so i computació, on ha pogut profunditzar en el desenvolupament de plug-ins VST, programació amb PD, Supercollider i amb tècniques d'anàlisis i síntesis d'àudio.


Preu:

Inscripció: 50€. Per als projectes tutoritzats al desembre cada alumne o grup haurà de comprar el material que necessiti amb l’assessorament dels talleristes.

 

L'ESCOLA CONTÍNUA

Les darreres dècades s’han caracteritzat per un ràpid desenvolupament d’una tecnologia que està modificant els hàbits d’interacció entre persones i entre qui produeix i qui consumeix. Això s’ha traduït en formes de creativitat collectiva i en un ventall molt divers de relacions entre persones, entitats, empreses i institucions. S’ha passat d’un rol de consumidor/a passiu/va a que la ciutadania prengui part d’una forma més activa a la producció de coneixements, de continguts, i fins i tot de productes industrials. En aquest context s’estan generant nous entorns de col·laboració i de treball en xarxa, i de lliure circulació del coneixement com a estratègia per afavorir el creixement col·lectiu de la societat.


Des del BaumannLab volem impulsar aquesta escola contínua sobre cultura lliure per a posar a l’abast, conèixer i treballar les eines i recursos de cultura lliure, amb la
finalitat d’explorar, investigar i experimentar quines oportunitats ens poden aportar i quines aplicacions poden tenir en l’àmbit artístic o el comunitari. L’escola està plantejada amb un model de programació en forma de blocs consecutius per tal de donar l’opció de crear una comunitat de persones interessades en el tema
que investiguin, dialoguin, comparteixin experiències i impulsin projectes comuns en relació a les tècniques que es vagin aprenent en els diferents blocs.

bitàcora

Filtrar entrades per etiquetes:

INSCRIPCIONS OBERTES

Ja us podeu inscriure al 3r bloc de l'escola contínua d'eines i recursos sobre cultura lliure. El curs té una inscripció de 50€. Per als projectes tutoritzats al desembre cada alumne o grup haurà de comprar el material que necessiti amb l’assessorament dels talleristes. Més informació aquí.

(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)