ACOMPANYAMENT DELS PROJECTES BECATS

Les beques i residències artístiques que s'ofereixen des del BaumannLab estan pensades per facilitar el màxim el suport a la creació. A més a més, el BaumannLab està atent a les accions que es puguin desenvolupar en el marc dels projectes les quals poden ajudar a treballar amb la comunitat per tal de reforçar la construcció a Terrassa d'un context cultural, artístic dinàmic que generi oportunitats de creixement artístic i professionalització per als creadors emergents.

Per aquest motiu, proposa a les persones impulsores dels projectes un marc de treball i col·laboració amb una institució professional artística que pot ajudar a vincular-se al context cultural i artístic de la ciutat i de Catalunya. Aquest marc de treball es composa de:

- Fer un acompanyament del procés de treball dels projectes. Aquestes sessions són espais per concretar el pla de treball, el calendari i debatre, i per definir formes de col·laboració i d'intercanvi del projecte amb altres processos de treball, àmbits professionals o activitats.

- La visibilització del procés de treball a través de l'espai a la web del BaumannLab. Cada projecte té un espai per visibilitzar els processos de treball dels projectes becats. La seva finalitat és compartir-los, fer pedagogia de les pràctiques artístiques al públic, mostrar transparència en l’ús dels diners públics i fer difusió dels creadors emergents.

- Difondre el projecte resultant en el marc de les activitats de difusió del BaumannLab. Ja sigui en format d'exposició, de presentació o d'activitat complementària. El seu objectiu és assegurar una experiència professional el més àmplia i rica possible i perquè l'ús dels recursos públics tinguin un impacte públic més enllà de l'ús individual.

A l'engegar el BaumannLab érem conscients que, degut a la diversitat de perfils que podien guanyar una beca de suport a la creació, les tutories als projectes becats no seria una tasca senzilla. Per aquest motiu, a finals de 2011 vam programar el taller ArtDoules. Acompanyament de projectes d'art en contextos no artístics conduït pel Lluc Mayol. Al finalitzar el taller hi va haver un grup de persones que els va motivar seguir estirant el fil sobre l'acompanyament de projectes artístics i fer-ne recerca. El BaumannLab i el col·lectiu van acordar una col·laboració per tal que el col·lectiu pogués fer la recerca amb i dels projectes becats en aquell moment. De tot el procés realitzat el col·lectiu va fer una publicació que es pot consultar al seu blog: artdoules.org. Entre moltes d'altres, les idees o reflexions que es van despendre del seu treball han sigut posar en qüestió la verticalitat de les tutories, per la qual cosa, ens sembla més interessant parlar d'acompanyament, i per altra banda, posar l'accent en la dimensió col·lectiva i comunitària dels projectes.

Un cop el col·lectiu ha marxat, el BaumannLab posa en marxa un tipus d'acompanyament prenent com a base l'experiència del seu procés i explorant possibles metodologies per dur-ho a terme integrant-ho a la realitat del BaumannLab. Aquest serà un procés de recerca lent i apassionant que anirem realitzant any rera any que ens permetrà anar-nos preguntant quin tipus d'acompanyament necessiten els projectes que són becats per una institució.

En aquest espai anirem explicant quin procés desenvoluparem aquests propers anys.

 

Projectes de 2019:

Hi ha possibilitat de de tenir alguna particularitat? Des de 20 Cadires de Judit Bou Comas (Creació jove)

Compartir: Una Metodologia per a l'Art de Paulo Cacais Pedrosa (Ad cum panis)

El Teatrillu de Joan Viscasilla, Laia Tubío, Àlex Kiran Cabrer i Paula Miranda (Experimentació audiovisual i art digital)

Nuevos Vecinos d'Edgar Goas Blanco (Grafiti invaders)

Programa Formatiu en Informàtica Creativa d'Àlvaro Manuel Pastor Sánchez de Libertario (Disseny d'accions formatives)

 

Projectes de 2018:

Mars Oddity del col·lectiu Mars Oddity (Experimentació audiovisual i art digital)

The glorious tragedy of youth de Joan Pallé (Suport a la creació artística)

Repro de Flora Larrigaudiére (Disseny d'accions formatives)

La teoría de Uri de Oriol de Dios (Antena)

El uno, el gran contenedor d'Albert Garcia (Antena)

Nomad+ del col·lectiu El corralito (Antena) 

Projectes de 2017:

El llibre com a suport de creació artística de Bernat Puig (Suport a la creació artística)

Ingràvid de Raquel Cifuentes (convocatòria d'Experimentació audiovisual i art digital)

Parets que parlem de Marie Almirall  (convocatòria grafiti invaders)

Frontisses de Juan Carlos Estudillo (convocatòria de Disseny d'accions formatives)

 

Projectes de 2016:

Taller de gravat sostenible de David Calle i Flora Lauguirre (convocatòri de suport a la creació artística. Exaequo)

Signes de Terrassa de Darío Cobacho i Rosa Sánchez  (convocatòri de suport a la creació artística. ex aequo)

Wall poster d'Anna Taratiel  (convocatòria grafiti invaders)

Terrassa solarpunk de Gianmarco Zaccaria (convocatòria de Disseny d'accions formatives)

Mural a l'institut de Marta Ruiz de l'INS Blanxart (convocatòria Projectes artístics en contextos educatius)

Metabeats de Jose Carlos Florez (convocatòria d'Experimentació audiovisual i art digital)

 

Projectes de 2015:

(Re)conduccions d'Azahara Cerezo (convocatòria de suport a la creació artística majors de 20 anys)

La meva biografia de Gema i Mònica del Rey (convocatòria de Disseny d'accions formatives)

La casa de l'hortalà urbà del col·lectiu Fentlamà   (convocatòria grafiti invaders)

Joves dibuixants urbans de Terrassa de Raquel Moral (Escola Cultura pràctica) (convocatòria Projectes artístics en contextos educatius)

Realització d'un mural de Mariana Duran  (convocatòria de suport a la creació artística menors de 20 anys)

 

Projectes de 2014:

Jocs crítics de Laura Malinverni (convocatòria de suport a la creació artística majors de 20 anys)

Docu-mental de Mar García (convocatòria de suport a la creació artística menors de 20 anys)

Artpop de l'alumnat de 4rt d'ESO de l'Escola Joaquima de Vedruna  (convocatòria Projectes artístics en contextos educatius)

Projecte d'audiovisual i circ del grup de joves del Grup de Colònies de Ca n'Anglada (convocatòria Projectes artístics en entitats d'educació en el lleure)

L'hort urbà de la Maurina d'Uri Mullor, Albert Garcia i Nacho Bru  (convocatòria grafiti invaders)

 

bitàcora

Filtrar entrades per etiquetes:

RUTA PER ESPAIS D’ART I CULTURA DE LA CIUTAT

, , ,

Dimecres, 19 de juny de 17:30 a 20:30 h

Lloc de trobada: Estudi Tigomigo (c/Viveret, 17)

Ens ve de gust conèixer diferents espais culturals i artístics de la ciutat que d’alguna manera tenen relació amb les pràctiques artístiques. Alguns dels espais que visitarem seran: Tigomigo, Casa Soler i Palet, Amics de les Arts, Sala Muncunill i Llibreria Synusia.

Inscripcions gratuïtes AQUÍ

CONVERSES SOBRE ART, ACOMPANYAMENT I COMUNITAT (ACOMPANYAMENT 2019)

Dimecres 27/3 a les 19h

Treballant en les pràctiques artístiques hem de tenir en compte diferents aspectes que poden fer que el procés de dur-lo a terme sigui més enriquidor, la proposta tingui més impacte i la gestió del que comporta  sigui més assumible.

ACOMPANYAMENT 2019

Cada any organitzem una jornada o diferents activitats per a realitzar un acompanyament als projectes becats nous que comencen a estar residents al BaumannLab. Consisteix en espais de treball per donar suport als projectes on es plantegen accions que ajudin a analitzar les propostes presentades, a concretar de les accions a realitzar, a planificar el pla de treball i a reflexionar sobre com desenvolupem aquest tipus de projectes.

Aquest any plantegem els espais de treball en dues tardes:

Dimecres 27/3 de 17.30 a 20.30h

- Valoracions projectes anteriors

JORNADA ACOMPANYAMENT 2018

Dissabte passat vam celebrar la jornada d'acompanyament dels projectes becats. És un espai de treball per donar suport als projectes que estan residents al BaumannLab. Es plantejaran accions que ajudin a analitzar les propostes presentades, a concretar de les accions a realitzar i el seu desenvolupament, i a planificar el pla de treball.

Es desenvolupa en format trobada per tal d’activar mecanismes d’intercanvi entre els projectes i per compartir mirades crítiques i idees, i obrir possibilitats de col·laboracions i ajuda mútua en base als vincles que s’hi estableixin.

JORNADA ACOMPANYAMENT 2018

La jornada d’acompanyament és un espai de treball per donar suport als projectes becats del BaumannLab. Es plantejaran accions que ajudin a analitzar les propostes presentades, a concretar de les accions a realitzar i el seu desenvolupament, i a planificar el pla de treball. Es desenvolupa en format trobada per tal d’activar mecanismes d’intercanvi entre els projectes i per compartir mirades crítiques i idees, i obrir possibilitats de col·laboracions i ajuda mútua en base als vincles que s’hi estableixin.

2a SESSIÓ 2015 - TALLER DE STORIFY

Diumenge 6 de juny vam fer la segona trobada d'acompanyament amb els projectes d'aquest any. Aquesta trobada significa un espai per a compartir com va el desenvolupament dels projectes, per a fer-ho va venir la Klàudia Álvarez a fer-nos un taller sobre storify, un espai web per a crear una història a partir de les entrades que hi ha a les xarxes sobre un tema. 

JORNADES ACOMPANYAMENT 2014-2015: DISSABTE

,

El dissabte 24 vam fer una jornada intensiva de treball dedicada a analitzar les propostes presentades, a donar suport a la concreció de les accions a realitzar i el seu desenvolupament i a la planificació del pla de treball.

JORNADES ACOMPANYAMENT 2014-2015: DIVENDRES

, , El divendres 23 de gener de 2014 de 16 a 20.30h vam fer la 3a sessió d acompanyament dels projectes becats del 2014 en la que vam treballar diferents parts del desenvolupament d un projecte artístic, en clau de valoració.

LA SEGONA SESSIÓ

acompanyament, joves, storytelling, projectes becats, acompanyament, joves, storytelling, projectes becats

Aquest dissabte (10 de maig) vam fer la segona trobada d'acompanyament dels projectes becats pel BaumannLab. L'objectiu d'aquesta sessió era tornar-nos a trobar per compartir en quin punt estan els projectes de cadascú i aprendre una eina per a ajudar-nos a narrar la nostra història: el digital storytelling.

LA PRIMERA JORNADA D'ACOMPANYAMENT

, , , ,

El dissabte 18 de gener vam fer la primera jornada d'acompanyament amb els projectes becats del 2013. Va consistir en una jornada de treball per analitzar i reflexionar sobre les propostes dels projectes becats i donar suport a la concreció de les accions a realitzar i el seu desenvolupament i a la planificació del pla de treball. Es va desenvolupar en format de trobada per tal d’activar mecanismes d’intercanvi de mirades crítiques i d’idees, i obrir possibilitats de col·laboracions i ajuda mútua en base als vincles que s’hi estableixin.

Els objectius de la trobada eren:

(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)