EXPOSICIÓ X UN FORAT

X UN FORAT

ALUMNES DE L’AULA OBERTA DE L’INSTITUT TERRASSA

Exposició del 20 de novembre de 2013 al 2 de febrer de 2014

X un forat és el projecte de l'INS Terrassa que va guanyar la beca de projectes artístics en contextos educatius de la segona convocatòria de 2012. Consisteix en la creació d'un espai d'experimentació basat en l’efecte de la càmera fosca, dinamitzat pels i les alumnes, i altres persones que vulguin participar en el projecte, per tal de crear una obra col·lectiva d'imatges de la ciutat. Els impulsors del projecte l’expliquen així:

En els darrers dos anys hem estat treballant en el projecte "Terrassa X un forat" des de l'Aula Oberta. El projecte va començar fotografiant els alumnes i l'escola i després la ciutat i el seu patrimoni. Cada any hem realitzat una exposició fotogràfica al propi institut i aquest any volíem obrir el projecte a la ciutat.

El projecte que hem desenvolupat en el marc de la beca ha consistit en la instal·lació d’un laboratori fotogràfic a un dels tallers del BaumannLab, on hem treballat un cop per setmana amb els i les alumnes. Ens hi ha acompanyat i guiat el fotògraf i artista Aldo Cardoso. També hem organitzat trobades i tallers de fotografia estenopeica amb altres col·lectius de la ciutat dinamitzats pels i per les alumnes i diferents participants del projecte. En aquest procés d'integració del projecte en la ciutat ens proposàvem poder oferir un espai de creació artística obert a tothom que volgués participar: el Laboratori de la Casa Baumann.

Carregats amb llaunes recorrem la ciutat, la reinventem i la fem nostra. El nostre devenir cada dimecres de l’institut a la Baumann ha estat un procés carregat de sorpreses i anècdotes que sempre quedaran gravats en la nostra memòria col·lectiva. Les imatges resultants de tot aquest procés són un testimoni de les nostres vivències.

 

(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)