PRESENTACIÓ GRAFITI

Mohamed el Asri, amb la col·laboració d’Albert López, grafiters de la ciutat, han estat duent a terme el projecte Grafiti invaders, becat en la segona convocatòria del 2012. Aquesta beca, que s'organitza amb la col·laboració de Participació Ciutadana i Equipaments Cívics, consisteix en la realització d'un grafiti a un barri de la ciutat establint un diàleg amb el teixit social del barri.

En aquesta ocasió el projecte s’ha dut a terme al barri de Les Arenes - La Grípia - Can Motllor i per a realitzar-ho s’ha comptat amb la col·laboració de l’associació de veïns del barri. Els grafiters s’han trobat diverses vegades amb la gent del territori per tal de conèixer la història i la realitat del barri i recollir informació per elaborar el grafiti.

El grafiti s’ha realitzat concretament a la plaça Benito Martínez i està pintat amb graffiti i pintura plàstica amb uns dibuixos que tracten d’expressar el pas del temps i la història del barri, els veïns i personatges més destacats, com ara el pare Chinchachoma i el Benito Martínez, i com ha influenciat els canvis en la vida del barri.

L’objectiu d’aquesta proposta és acostar la realitat del col·lectiu dels grafiters i la de la ciutadania d’un context concret per tal que s’estableixi un diàleg i es coneguin mútuament, així com posar de costat dos necessitats d’expressió: la gent d’un territori i un grafiter.

El dimecres 26 de juny a les 19h. a la mateixa plaça Benito Martínezes farà una presentació del grafiti amb els agents implicats però oberta a tothom que hi vulgui assistir, on els autors explicaran com l’han fet i què hi han representat.

(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)