DIARIO ÍNTIMO DE UN PROFESOR

Abel del Castillo, un artista visual i professor d’un institut, ha vinculat el seu projecte artístic directament amb la seva experiència com a docent. El projecte va ser becat a la segona convocatòria de 2011 en la modalitat de majors de 20 anys i consisteix en la realització i edició d’un còmic per retratar i reflexionar sobre experiències, conflictes, anècdotes i records viscuts com a professor de secundària durant el curs 2011-2012.

La finalitat del projecte és pensar d’una manera alternativa en la professió de docent, en les situacions divertides i importants que passen a la classe i que necessiten d’un anàlisi per extreure allò interessant de les persones de la comunitat educativa més enllà dels rols i les relacions habituals. El mateix autor descriu què podrem trobar a les pàgines del còmic de la següent manera:

Abel és un professor de secundària de visual i plàstica a qui el destí, amb la seva tremenda força, li està fent pagar totes les hores que no va aprofitar al col·legi i a l'institut.

Al còmic podrem seguir l'evolució d'un personatge que tracta d'omplir de significat el seu treball i que, a la seva manera, es fa un lloc. S'ho inventa i, de mica en mica, crea el seu propi hàbitat de llocs i personatges.

Diario íntimo de un profesor representa la lluita i el joc del protagonista per a fer un art de la seva vida i del seu treball.

L’exposició s’inaugurarà el dijous 17 de gener i es podrà veure fins el 3 de març de 2013. Les persones que vinguin el dia de la inauguració tindran l’oportunitat d’emportar-se un exemplar del còmic, de conversar amb l’autor i de gaudir de la música que ens proposaran els House Arrest.

Podeu veure el seu procés de treball a l'apartat de projectes residents d'aquesta web.

(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)