GRUP DE RECERCA ART DOULES

GRUP DE RECERCA ART DOULES, art doules, taller, baumannlab, terrassa, 2011, projectes becats
Art doules va aparèixer com a extensió d’un taller sobre acompanyament de projectes realitzat a BaumannLab de Terrassa (http://saladestar.com/artdoules) (http://www.baumannlab.cat/node/169) a finals del 2011. Al finalitzar les quatre sessions programades ens varem adonar que algunes de les persones que hi havíem participat desitjàvem seguir estirant el fil d’alguns dels aspectes que s’havien posat en joc durant el taller i, de forma autogestionada, vam decidir seguir amb el procés d’aprenentatge i recerca. Art doules funcionem com un col·lectiu autònom i realitzem les nostres activitats a partir dels nostres propis interessos d’aprenentatge i recerca. Actualment emmarquem la nostra tasca de recerca en els projectes becats pel  BaumannLab amb el que mantenim una relació de suport mutu ja que entenem que cal obrir les institucions públiques. Per tant intentem treballar-hi des d’un model autogestionat, col.laboratiu i participatiu. 

Vam iniciar la recerca a partir de l’objectiu de realitzar un procés d’acompanyament dels projectes becats per BaumannLab que es troben en fase de realització. Entenem aquest procés des d’un plantejament rizomàtic, des d’una perspectiva d’intercanvi, de consulta i d’escolta per mitjà del treball colectiu. La intenció és generar propostes multiplicadores, crítiques, creatives, pedagògiques i productives que reverteixin no tan sols en la millora dels projectes artístics que es volen realitzar, sinó en totes les persones, col·lectius i institucions que hi prenen part/hi són implicades.

Posem en questió la figura de l’expert i la posició autoritària que suposa l’acceptació/acceptar d’una font dominant de coneixement. Però també posem en qüestió l’idealització dels processos horitzontals que es plantegen des de la idea ingènua que  tothom juga el mateix paper en relació al procés. Precisament en les tensions que es generen entre el fet de plantejar una proposta col·laborativa i la necessitat de valorar la diversitat d’aportacions i interessos rau la base de la proposta d’Art doules.

Hem fet un tumblr on anem penjant informacions que ens semblen interessants per la recerca i la informació de la jornada que vam realitzar al gener amb els projectes becats del BaumannLab.

http://artdoules.tumblr.com/about

bitàcora

Filtrar entrades per etiquetes:

LA PUBLICACIÓ

Després de tot el procés de treball, el col·lectiu ArtDoules han elaborat uns textos co-escrits que volen compartir per tal d’expandir la seva experiència i promoure un diàleg crític amb altres persones. Aquests textos són un punt d’inflexió del seu procés de recerca i auto-formació per ajudar a seguir el nostre camí. La publicació Ad Cum Panis recull alguns relats i reflexions col·lectives sobre el procés experimental d’auto-formació i recerca al voltant de l’acompanyament de projectes artístics.

MERENDOLA ART DOULES

MERENDOLA ART DOULES, col·lectiu, art, baumannlab, merendola de fi de curs, MERENDOLA ART DOULES, col·lectiu, art, baumannlab, merendola de fi de curs, MERENDOLA ART DOULES, col·lectiu, art, baumannlab, merendola de fi de curs, MERENDOLA ART DOULES, col·lectiu, art, baumannlab, merendola de fi de curs, MERENDOLA ART DOULES, col·lectiu, art, baumannlab, merendola de fi de curs

El 14 de juny el col·lectiu Art doules va convidar als projectes becats del BaumannLab a fer una merendola de fi de curs per poder veure'ns de nou i compartir les experiències i moments de cada projecte.

L'excusa va ser fer uns canapés i còctels per al berenar. De la taula de cuinar, els plats havien de passar a una taula ben parada on només hi podien anar les coses acabades i boniques.

Les A-jornades

Les A-jornades, session de treball, baumannlab, terrassa, Les A-jornades, session de treball, baumannlab, terrassa, Les A-jornades, session de treball, baumannlab, terrassa, Les A-jornades, session de treball, baumannlab, terrassa

El cap de setmana 19 i 20 de gener vam fer les a-jornades, unes sessions de treball intensiu al llarg d’un dia i mig en les que vam revisar col.lectivament els plantejaments i desenvolupament d’alguns projectes becats per BaumannLab.

(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)