Vivències al voltant d’un somni

imatge de Altercat

Teniu un somni? Nosaltres, els Altercat, a part dels que diem a la cançó que dóna títol a la nostra maqueta Desig d’un somni, en tenim d’altres més concrets. Com a grup, somiem arribar a tothom amb la nostra música i lletres, que la nostra feina es doni a conèixer arreu… En definitiva, que la nostra música us agradi tant, o gairebé tant com a nosaltres. Però tot això ha de seguir un camí, que tot just acabem de començar. Tenim la nostra primera maqueta gravada, a la venta, i que podeu escoltar a la nostra web (www.altercat.cat)… sí, per què no? Anem a explicar-vos alguns detalls de l’experiència que suposa tot aquest treball.

Tot va començar quan un dia, després d’un concert a la terrassa del bar de la Casa Baumann, al bar Barinbau (preciós, per cert), se’ns va apropar el Raúl Caballero i ens va proposar si ens agradaria gravar amb ell. Vam estar parlant i, finalment, va decidir venir a escoltar-nos a alguns assajos. Tot el procés d’entremig us l’estalviem, oi? La culminació va ser la gravació de la maqueta el dia 3 de desembre del 2011. Vam anar a un estudi situat en un paratge tranquil, entremig dels camps dels afores de Manresa anomenat KayStudios, on vam conèixer en Nyanyo, el que seria el nostre tècnic de so juntament amb en Raúl.
Vam passar un dia d’allò més divertit. El més difícil va ser muntar-ho tot, instal•lar-se cadascú a la seva cambreta insonoritzada (sí sí, aquelles cambres que surten a la tele amb un vidre enorme i que a través d’un micro parles amb el senyor que està a la sala de control). Al migdia, que va ser la nostra única hora de descans, estàvem tots rebentats. Però en acabar de dinar i desconnectar una miqueta (com podeu veure al Making off de la maqueta penjat al Youtube), vam seguir amb la feina amb moltes ganes. Vam començar a gravar... potser vam repetir cada cançó unes... deu? dotze vegades? Tots els instruments! Tot i que no vam gravar les veus! (les veus les vam deixar pel 7 de gener en un petit estudi de Terrassa). En resum, un dia en que ens ho vam passar com mai, una experiència inoblidable... I sabeu el que ens és més satisfactori? Que el dia de la presentació de la nostra maqueta a la sala Crossroads de Terrassa, s’ompli de gom a gom un dijous a la nit. Que vinguin nois i noies (o senyors i senyores!) a dir-nos: “Si us plau, que podeu vendre’m una altra maqueta?” I molt més... Això és tot el que volem com a recompensa i el que ens dóna forces per seguir endavant!
Parlant de seguir endavant. Sabeu quina és l’última d’Altercat? Com potser ja sabeu, hem guanyat una beca del BaumannLab per gravar el primer videoclip d’Altercat del nostre single: Desig d’un somni!
N’hem fet una de ben grossa! Nois i noies, senyors i senyores, hem recorregut bona part de Catalunya per tal d’obtenir les millors imatges que donaran suport visual a les idees de llibertat, canvi, espontaneïtat... que volem expressar amb la lletra de la nostra cançó. 
Ara cap el Llac de Banyoles, ara cap a Besalú... on és el cotxe del bateria? Ah! És aquí, seguim! ara cap a la fageda d’en Jordà, ara cap els cingles de Tavertet... on és el cotxe del baixista? Esperem una mica nois! Ah! Ja és aquí... Endavant! En definitiva, un dia molt intens que va començar a dos quarts de set del matí i que va acabar al voltant de la mitjanit. Va valer la pena, i molt.
Cal dir, que totes aquestes mogudes: el videoclip, la maqueta, els concerts... Són entremig d’exàmens i treballs d’Universitat, de Batxillerat o de 4t d’ESO. Entre d’altres activitats: alguns de nosaltres són monitors a un esplai, hi ha un professor de tennis, d’altres tenen partits de bàsquet, un altre de futbol i actua a obres de teatre, uns altres combinant-ho amb els estudis al conservatori de música... i els ASSAJOS! En definitiva, no ens avorrim pas!
 

“Obriu els ulls i desperteu...” Desperteu per fer realitat el que heu somiat. Nosaltres ja hem començat a fer-ho.

Altercat a Tavertet
etiquetes: 
(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)