TALLER: DIARI EN VINYETES

Taller per a entitats d’Educació en el Lleure de Terrassa dins la Diada de Tècniques 2012, unes jornades de formació adreçades a monitors/es que realitzaran activitats d’estiu: colònies, casals, rutes i campaments.

La Diada de Tècniques s’organitza des del Servei de Joventut i Lleure Infantil amb la col·laboració d'escoles de formació en el lleure. El seu objectiu és fer una formació específica que permeti als monitors/es millorar la qualitat educativa de les activitats que duen a terme amb infants i joves.

Aquest any el BaumannLab participa a la jornada oferint el taller Diari en Vinyetes impartit per Abel del Castillo.

L’objectiu del taller és donar a conèixer les eines per desenvolupar d’una forma lúdica, un diari en vinyetes que representi de forma cronològica una xarxa de breus relats sobre temes, anècdotes i experiències del dia a dia de l’entitat. A partir d’un treball participatiu es crea a partir de la mirada dels infants un imaginari col·lectiu.

Aquest taller està dirigit als i les monitors de grans i joves dels casals d'estiu 2012 perquè desenvolupin un taller d'una durada mínima de 2 hores a la setmana dins el casal. A la taula de coordinació dels casals va sorgir la proposta que aquest any els grups de grans dels casals fessin activitats conjuntes i que hi hagués un intercanvi i més relació entre ells. També es va parlar de fer un diari dels casals, recollir anècdotes...

Aprofitant que l'Abel estava duent a terme un projecte al BaumannLab que tenia molt a veure amb el que s'estava ideant es va proposar fer aquest taller i dur a terme aquest projecte amb els casals que s'hi animessin. Per tant, el projecte consistirà en que diferents casals duran a terme aquest diari al llarg del casal i aniran fent entrades al blog que tenen habilitat per anar mostrant les vinyetes, imatges, el procés de treball que van duent a terme. El fet d'anar penjant-ho en un blog els permetrà que entre casals puguin veure què fan uns i altres i que puguin comunicar-se entre ells fent comentaris.

bitàcora

Filtrar entrades per etiquetes:

DESENVOLUPAMENT DEL TALLER

DESENVOLUPAMENT DEL TALLER, vinyetes, monitores, activitat, nois, noies, taller, treballar, format digital, esplai, casals, DESENVOLUPAMENT DEL TALLER, vinyetes, monitores, activitat, nois, noies, taller, treballar, format digital, esplai, casals, DESENVOLUPAMENT DEL TALLER, vinyetes, monitores, activitat, nois, noies, taller, treballar, format digital, esplai, casals

Al taller de dissabte vam treballar com fer el diari en vinyetes de dues maneres diferents: fent-les amb vinyetes utilitzant fulls i colors (format "analògic") o bé amb mitjans audiovisuals (format "digital").

Vam aprofitar per preparar unes vinyetes il·lustrant el primer dia en que els i les monitores expliquin la proposta d'activitat als nois i noies. També hi va haver algunes vinyetes que feien referència a anècdotes o records de moments a l'esplai o als casals d'altres anys.

ELS VÍDEOS

els vídeos, vinyetes amb video, ruben del casal, can tusell, taller, terrassa

La proposta de fer les vinyetes amb vídeo es pot realitzar de moltes formes diferents. El que és important és tenir en compte que cal pensar una separació / cortineta / foto que faci de títol del que es presenta cada dia i que cal dedicar un temps en editar els vídeos.

Al taller es va treballar gravant una presentació que va fer el Ruben del Casal de Can Tusell de les vinyetes que van fer els monitors del seu casal que estaven al taller. Ho podeu veure en el vídeo insertat.

 

 

LES VINYETES

LES VINYETES, LES VINYETES, LES VINYETES, LES VINYETES, LES VINYETES

En aquesta entrada hem pujat les fotos de les vinyetes que van fer els i les participants del taller perquè en tingueu un exemple.

(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)