CREACIÓ D'UN CÒMIC: LES NARRATIVES GRÀFIQUES CONTEMPORÀNIES

Exposició del 26 d’abril al 28 de maig de 2012

La publicació que es presenta en aquesta exposició és el resultat d’un procés de col·laboració de Zingiber, un col·lectiu que porta a terme projectes d’intervenció pedagògica sobre art contemporani,amb el grup de segon de Batxillerat Artístic i Escènic de l’INS Torre del Palau per a la convocatòria BaumannLab 2011/2 de projectes artístics en contextos educatius.

L’activitat partia de la voluntat d’introducció de les narratives gràfiques contemporànies com un llenguatge ric a investigar pels alumnes, que ofereix la possibilitat de treballar amb conceptes i formes no tradicionals del món del còmic que habita en el territori de l’art.

La intenció de la proposta era fer reflexionar els alumnes sobre la manera com es representen a sí mateixos i, a la vegada, com es construeix la identitat del grup.

Els alumnes han realitzat un còmic relacionat amb el context de l’institut, del qual ells en són els principals protagonistes. Durant les diferents sessions, el projecte ha fet passar els alumnes per diferents fases de creació, que han inclòs la creació de personatges, espais i narratives, utilitzant diverses tècniques i llenguatges visuals allunyats de les pràctiques tradicionals del còmic comercial.

Aquest exercici no es plantejava amb voluntat d’elaborar una coherència narrativa lineal, sinó d’experimentar amb les possibilitats que aquests llenguatges ofereixen. Així, aquesta publicació és un recull d’històries paral·leles amb uns referents comuns i que passen en un espai compartit.

(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)