ABEL DEL CASTILLO. Projecte resident

ABEL DEL CASTILLO, 2012, diari íntim, professor, beca, 2011, il·lustracions, experiències

2012 diari íntim d’un professor és el projecte que va guanyar la beca en la segona convocatòria de 2011 en la modalitat de Suport a la producció de projectes per a majors de 20 anys. El projecte consisteix en la realització i edició d’un diari amb il·lustracions que retraten i reflexionen sobre experiències, conflictes, anècdotes i records viscuts com a professor de secundària durant el curs 2011-2012.

La finalitat del projecte és pensar d’una manera alternativa en la professió de docent, en les situacions divertides i importants que passen a la classe i que necessiten d’un anàlisi per extreure allò interessant de les persones de la comunitat educativa més enllà dels rols i les relacions habituals.

bitàcora

Filtrar entrades per etiquetes:

TIPOGRAFIA

tipo 1, preparant tipo 2, preparant tipo 2, preparant tipo 2, preparant tipo 2

22-11-12

PREPARANT LES PÀGINES FINALS

PREPARANT LES PÀGINES FINALS, dina4, belles arts, dibuix, PREPARANT LES PÀGINES FINALS, dina4, belles arts, dibuix, PREPARANT LES PÀGINES FINALS, dina4, belles arts, dibuix, PREPARANT LES PÀGINES FINALS, dina4, belles arts, dibuix

28/7/2012

Ahir vaig comprar el material necessari per començar amb les pàgines finals. Aconsellat pel Joan Cornellà, un excompany de Belles Arts que publica al "Jueves" i què ja ha editat uns quants còmics, he comprat paper "scholler satinat" i l'he tallat en Dina4. També un pincell Pentel per entintar.

STORY BOARD 3

, , , ,

PORTADA DEL CÒMIC

PORTADA DEL CÒMIC, impressió, daniel clowes, còmic, PORTADA DEL CÒMIC, impressió, daniel clowes, còmic, PORTADA DEL CÒMIC, impressió, daniel clowes, còmic

20/5/2012

Fa uns dies que després d’haver dissenyat i ordenat una primera versió de l’índex tinc la necessitat de començar a treballar en la portada del còmic. I és per un motiu, necessito visualitzar l’impressió, la personalitat, l’estil general del projecte. La portada ja què és el marc dels continguts i d’alguna manera influeix en ells. En general tinc ganes d’anar rematant aquestes parts que encapsulen el “llibre” i que son, per ordre de lectura, les primeres impressions com la portada, la contraportada i la primera pàgina.

TALLER PARAL·LEL

TALLER PARAL·LEL, l'illa de la bogeria, servei de joventut, treball, baumannlab, terrassa, chispa, taller, taller obert, activitat, bitàcora, TALLER PARAL·LEL, l'illa de la bogeria, servei de joventut, treball, baumannlab, terrassa, chispa, taller, taller obert, activitat, bitàcora, TALLER PARAL·LEL, l'illa de la bogeria, servei de joventut, treball, baumannlab, terrassa, chispa, taller, taller obert, activitat, bitàcora, TALLER PARAL·LEL, l'illa de la bogeria, servei de joventut, treball, baumannlab, terrassa, chispa, taller, taller obert, activitat, bitàcora, TALLER PARAL·LEL, l'illa de la bogeria, servei de joventut, treball, baumannlab, terrassa, chispa, taller, taller obert, activitat, bitàcora

2/6/2012

Al Baumannlab des d’un començament se’m va proposar fer un taller amb el Servei de Joventut dins del seu objectiu de fer un treball comú entre totes les entitats que treballen conjuntament per definir projectes.

Avui publicaré el guió que em vaig fer.

 El taller està dinsL’illa de la Bogeria,en laque es vol treballar conjuntament: fomentar la creativitat i trencar amb els estereotips, què es considera normal i per què.

ÍNDEX

índex, lectura blogba, històries

13/4/2012

STORY BOARD II

A classe un dia d'excursió, Un dia dins de l'institut, La conserge i un expulsat, Viatge a Oporto amb Èlida, Vista d'un castigat des de la sala de professors

21/5/2012

Més imatges de l’story board. Aquest comença a madurar i a tenir un estil.

Ara mateix s’apropa molt als còmics de Robert Crumb, però és normal. D’alguna manera ens intentarem allunyar d’ell i tenir un estil més propi.

Abel

???????????????????

preguntes, standby, lectors, majors de 16

15/5/2012

Des d’un començament hi han preguntes que sorgeixen i que s’han d’anar concretant per tal d’avançar. Per algunes d’aquestes prenc decisions immediates, i altres les deixo en “standby” esperant a que surti la resposta. A vegades fan referència a la forma de l’edició, i altres als continguts i a les relacions temàtiques generals. Més endavant sortiran aspectes concrets.

Algunes d’aquestes qüestions son:

STORY BOARD: DE PASSEIG

story board, còmic, STORY BOARD: DE PASSEIG, story board, còmic, STORY BOARD: DE PASSEIG, story board, còmic, STORY BOARD: DE PASSEIG, story board, còmic, STORY BOARD: DE PASSEIG, story board, còmic, STORY BOARD: DE PASSEIG

5/5/2012

Ara mateix estic amb l’story board. Fa tres mesos que dibuixo amb llapis a les meves llibretes i agendes una primera versió del còmic, bastant lliure i intuïtiva. De mica en mica van apareixent els diferents capítols, vinyetes, els protagonistes i les seves accions. Aquests dibuixos em serveixen per veure “què passa?” i quines son les direccions que agafa el projecte.

REFERENTS: Robert Crumb i Daniel Clowes

"Bola 8" D. Clowes, R. Crumb, greco, bola ocho, daniel clowes, R. Crumb, greco, bola ocho, daniel clowes

25/4/2012

Greco se volvió hacia el anciano, que ahora se apoyaba torpemente en la mesa de billar. –Usted no es artista, sr. Greco. De hecho no sabe lo que es eso- repuso roncamente el anciano, mientras cogía la bola ocho y la sostenía con reverencia en la palma de la mano.

Pàgines

(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)