INS TORRE DEL PALAU. Projecte resident

ins torre del palau, beca, 2011, autoedició d'un còmic, narratives gfràfiques

L’INS Torre del Palau va presentar un projecte a la beca de Projectes artístics en contextos educatius de la segona convocatòria de 2011 consistent en la creació col·lectiva i autoedició d’un còmic treballant les narratives gràfiques contemporànies amb alumnes de segon de Batxillerat artístic i Escènic de l’institut.

El projecte es durà a terme dins les classes d’Imatge i comptarà amb la col·laboració de Zingiber per tal d’oferir una perspectiva en el marc de les pràctiques artístiques contemporànies i d’un exercici col·lectiu que requereix un posicionament dels i les alumnes en relació amb el seu context.

Zingiber és un col·lectiu format per Anna Gordillo, Sira Pizà, Ricard Trigo i Maria Aran que ofereix propostes tant de caire pedagògic com de producció de projectes en l’àmbit de les arts visuals des de l’entorn de les pràctiques artístiques contemporànies.

bitàcora

Filtrar entrades per etiquetes:

Darrera sessió... El còmic està acabat!

espai, institut, presonatges, alter egos, grups, narratives, espai, institut, presonatges, alter egos, grups, narratives, espai, institut, presonatges, alter egos, grups, narratives, espai, institut, presonatges, alter egos, grups, narratives

Després d'haver treballat tot el material previ - els espais de l'institut i els personatges, alter egos - els grups han desenvolupat les seves narratives a partir d'uns paràmetres formals proposats, que podien ser des d'estratègies de visualització d'elements, d'escriptura del text, o de composició, fins a l'ús de material apropiat. S'ha treballat durant un parell de setmanes i aquests són uns quants exemples dels resultats!

I ja en la última fase, ens disposem a dissenyar i imprimir la publicació, que es presentarà en breu!!!

4a/5a SESSIÓ_ Creació d'espais de l'institut_ Maria Grimalt

photoshop, grup, exterior, mola, empair state, lloc, edifici,

Després de crear un alter ego, un cop el teniem, ens van dividir per
grups i cada grup s'encarregava d'un espai en concret, n'haviem d'aconseguir tres. En el
cas del meu grup, l'exterior. Podiem fer el que volguessim, amb una sola condició un dels
espais havia de ser reconeixible, els altres no calia que s'hi identifiqués l'espai.
Com que havia d'estar relacionat amb el pati de l'escola vam anar a fer fotos als diferents
espais exteriors i utililtzant diferents perspectives.

Tercera sessió-Josep Garcia

espais, hockney,

Valoració de la sessió del 14 de Febrer de 2012

Segona sessió – Aitor Prieto

Alter ego Aitor

Visió dels nostres Alter Ego i explicació de la següent activitat, l'escenari

Va arribar el moment de posar en comú els nostres personatges, la nostra interpretació interna en l'extens món del còmic, el moment presentar el nostre Alter Ego.

COMENCEM EL CÒMIC COL·LECTIU!

Jochen Gerner, Chris Ware, Chris Ware

Primera sessió: Presentació

COMENCEM

Comencem el projecte d'elaboració d'un còmic amb els alumnes de batxillerat artístic de l'IES Torre del Palau. En aquest bloc, anirem documentant tot el procés a través de les visions de les diferents persones que participen al projecte: per un cantó, els alumnes, per un altre, els col·laboradors - Zingiber - i per un altre, la professora.

 

(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)