TALLER DE RECERCA COMPARTIDA: ART DOULES. ACOMPANYANT PROCESSOS D'ART EN CONTEXTOS NO ARTÍSTICS

CONDUÏT PER EN LLUC MAYOL PALOUZIÉ

Una doula és una persona (habitualment una dona que ha sigut mare) que realitza una tasca d’acompanyament a altres mares, normalment novelles, durant l’embaràs, el part i el post-part. Les mares doules s’organitzen en xarxes de suport mutu i desenvolupen la seva tasca a partir d’una formació bàsica i sobretot a partir dels sabers que la pròpia experiència, el coneixement col·lectiu de la xarxa i el sentit comú propi els aporta.

El títol del taller fa referència a l’essència de la tasca de les mares doules i planteja metafòricament un paral·lelisme amb allò que impulsa aquesta iniciativa, on es pretén establir un marc de suport de coneixement, recerca i seguiment a la tutoria de projectes artístics en contextos no artístics impulsats des del BaumannLab.

Curiosament una de les associacions de mares doules més actives a Catalunya té la seva seu a Terrassa (www.maresdoules.cat).

 

Qui hi pot participar?

Les sessions estan obertes a persones que tinguin un interès directe en els processos de producció cultural o artístic en contextos que no són eminentment artístics.

Atès que és un grup de recerca que parteix dels sabers de tots els participants i que vol treballar eines de relació entre àmbits diversos, hi són benvinguts els professionals del món de l’art, els del món del lleure, de l’àmbit educatiu o de la intervenció social en l’àmbit juvenil.

Què farem?
Formar un grup de recerca que té per objectiu:
Desenvolupar eines i metodologies de treball que siguin un recurs pràctic per l'acompanyament i col·laboració en processos artístics en àmbits educatius, de lleures, d'intervenció social, etc.
Tota la documentació resultant del taller conformarà un material pràctic per a l’acompanyament - tutorització de projectes. El material serà propietat del seus autors i el BaumannLab es compromet a fer-ne difusió i posar-ho a disposició pública sota una llicència de lliure distribució.Per què aquest taller?

Una de les finalitats del BaumannLab és participar de l’enfortiment del context cultural i social de Terrassa, impulsant la implicació d’institucions i entitats de la ciutat en processos de creació i producció que fomentin la participació i col·laboració transversal. Art Doules s’inscriu en aquesta línia de treball i alhora vol complementar les accions ja iniciades per promoure la producció de projectes artístics en contextos de lleure i educatius.

El fet de dur a terme aquest tipus de processos i metodologies de treball entre agents d’àmbits i disciplines diverses, implica que en molts casos sigui necessari l’acompanyament o la tutorització del procés. Amb aquest taller es vol obrir un espai col·laboratiu de reflexió i aprenentatge en relació a aquesta figura de suport.

Quan i a on?

Dies:
dilluns 28 de novembre
dilluns 12 de desembre
divendres 16 de desembre
dilluns 19 de desembre
Horari:
de 18 a 20h
Lloc:
BaumannLab

 

Lluc Mayol Palouzié (Barcelona, 1970) és llicenciat en Belles Arts i màster en Arts Visuals i Educació per la Universitat de Barcelona. En 2003 posa en marxa el projecte Saladestar a Barcelona des del que promou i desenvolupa projectes de creació, recerca i acció en l’àmbit de la producció cultural emergent en relació al context social i polític, sempre en col·laboració amb una àmplia diversitat de persones, col·lectius i institucions. L’any 2009 va ser comissari del cicle Interferències a Terrassa des del que va impulsar el projecte Una Terrassa Tropical. Actualment és responsable de projectes al Centre d'art Torre Muntadas del Prat de Llobregat.

bitàcora

Filtrar entrades per etiquetes:

TALLER ART DOULES: EL DESENVOLUPAMENT

aller art, taller, creativitat, actitut crítica, participació, producció, terrassa, societat, biblioteca, aller art, taller, creativitat, actitut crítica, participació, producció, terrassa, societat, biblioteca, taller art, taller, creativitat, actitut crítica, participació, producció, terrassa, societat, biblioteca

El taller Art doules es va realitzar en quatre sessions de dues hores al llarg dels mesos de novembre i desembre. L'experiència va ser molt enriquidora tot i que el taller es va fer molt curt i va quedar la sensació generalitzada que quedaven moltes coses per parlar.

Aquí teniu un resum del desenvolupament de cada sessió.

 

Sessió 28 de novembre

Vam començar la primera sessió fent una dinàmica per tal que cadascú expliqués què portava i què esperava trobar al taller fent servir un text fragmentat de les bases d'una convocatòria del BaumannLab.

INSCRIPCIONS OBERTES AL TALLER DE RECERCA ART DOULES

Estan obertes les inscripcions per participar al taller de recerca compartida Art doules, que serà conduït per en Lluc Mayol. El taller té per objectiu formar un grup de recerca que desenvoluparà eines i metodologies de treball que siguin un recurs pràctic per l'acompanyament i col·laboració en processos artístics en àmbits educatius, de lleures, d'intervenció social, etc.

Les sessions estan obertes a persones que tinguin un interès directe en els processos de producció cultural o artístic en contextos que no són eminentment artístics.

(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)