EL TEATRILLU

És el projecte de Joan Viscasillas, Laia Tubío, Àlex Kiran Cabrer i Paula Miranda que ha guanyat la beca d’Experimentació audiovisual i art digital de 2018. La seva proposta es basa en construir una eina per a projectar i manipular la llum en directe en el marc del projecte El Teatrillu. Volen investigar sobre com donar-li moviment, pes, textura i volum a la llum; afegir a la il·luminació escènica nocions pròpies del dibuix, de la captació i manipulació de la imatge fotogràfica, de l'animació i del vídeo.

PER UN BARRI NET

Per un barri net és el projecte d’Edgar Goas Blanco que va guanyar la beca Grafiti invaders de 2018. La proposta consisteix en la realització d’una intervenció artística a una de les façanes del Casal de Montserrat-Torresana-Vilardell per a fer un mural que mostri alguna de les inquietuds o realitats dels barris. En aquest cas s'ha consensuat treballar la idea de la neteja. Per a fer-ho es compta amb la participació d'associacions i veïnat de la zona.

L'Edgar ho explica de la següent manera:

Porque no a todos nos molestan las mismas cosas.

PROGRAMA FORMATIU EN INFORMÀTICA CREATIVA

La proposta d’Álvaro Manuel Pastor Sánchez de Libertario va guanyar la beca de Disseny d’accions formatives de 2018. Proposen un programa formatiu introductori enfocat a les aplicacions creatives de la informàtica, via una línia d'aprenentatge progressiu enfocat a potenciar la recerca i la producció artística digital. Les formacions es realitzaran sobre quatre de les seves àrees més representatives: mapping i vj, impressió 3D, interactivitat (Arduino) i vídeo generatiu.

COMPARTIR: UNA METODOLOGIA PER A L’ART

Aquesta és la proposta de Paulo Cacais Pedrosa que va guanyar la beca de suport a la creació artística en la modalitat Ad cum Panis de 2018. La finalitat d’aquesta proposta és transmetre i aplicar la metodologia de treball que porta a terme l’artista basada en compartir coneixements per l'enriquiment mutu, el treball col·laboratiu, la comunió artística i l'autoria compartida. En definitiva, processos als quals el resultat és superior a la suma de les parts. Les dues persones que participaran en el procés d’acompanyament són la Natàlia Fontanet i la Paula Ruiz.

HI HA POSSIBILITAT DE TENIR ALGUNA PARTICULARITAT? DES DE 2 CADIRES

Aquest és el projecte de Judit Bou Comas que va guanyar la beca de suport a la creació artística en la modalitat Creació Jove de 2018. El projecte és una reacció davant la realització d’objectes iguals que es generen de forma massiva i sistemàtica a la societat actual i les velocitats en què es fa. Es proposa desmuntar completament 2 cadires per alliberar a aquests objectes de la funció per la qual van ser construïts i donar-los un temps, una unicitat i un tracte particular.  

MARS ODDITY

Mars Oddity és el projecte que va guanyar la beca d'Experimentació audiovisual i art digital de 2017.

Es tracta d'un còmic interactiu amb una història a l'estil de les de 'tria la teva aventura' que tracta sobre les desventures de dos astronautes a una base marciana i el fosc secret que hi ha darrera aquest viatge. Al còmic hi ha dues línies narratives diferents que es van succeïnt en paral·lel, el lector haurà de prendre una primera decisió que determinarà el tipus d'història que llegirà.

EL LLIBRE COM A SUPORT DE CREACIÓ ARTÍSTICA

Aquest és el projecte d'en Bernat Puig que va ser seleccionat per la beca de suport a la creació de 2016.

Es tracta d'una investigació pictòrica, tècnica i conceptual del llibre i els seus múltiples durant la que es realitzaran tres llibres amb diferents tècniques. El projecte concluirà amb una activitat de tipus formatiu relacionada amb l'autoedició que s'anirà concretant a mesura que la investigació vagi avançant.

Més informació sobre el treball del Bernat: www.bernipuig.com

LA INCUBADORA

La Incubadora és una proposta que neix on conflueixen els projectes Districte jove i el BaumannLab, en la dinamització i foment de l’autogestió dels i les joves, i el suport al desenvolupament de projectes artístics.

Una incubadora és un aparell que dóna calor a nadons prematurs per tal que acabin de madurar. El que pretenem amb la incubadora és justament això: acollir i donar calor a propostes esboçades, idees esbojarrades, inquietuds per aprendre tècniques artístiques... per acabar de donar-los forma.

HACK CLUB

Hack Club: processos creatius, interactivitat i art digital

LA DESCOMUNAL

La Descomunal és una trobada bimensual per posar en comú experiències artístiques a la ciutat de Terrassa. La convocatòria neix el maig de 2014 com a iniciativa del BaumannLab que s’encarrega d’ajuntar el primer grup d’artistes i muntar la primera trobada.

(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)